Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Thermia lanserar ny inverterstyrd villavärmepump

Publicerad: 26 Aug 2015
Nu lanseras Thermia Diplomat Inverter, en bergvärmepump för den svenska villamarknaden. Värmepumpen kommer med en nyutvecklad varvtalsstyrd kompressor och en ny typ av styrning.

Thermia Diplomat Inverter, så heter Thermias nya villavärmepump som lanserades den 26 augusti. Tack vare en nyutvecklad kompressor kan effekten anpassas till det rådande behovet, vilket ger en mer flexibel och ekonomisk uppvärmning. I kombination med bland annat en helt nyutvecklad styrning ska detta ge villaägaren ett ännu mer effektivt uppvärmningsalternativ. 

- Vår utvecklingsavdelning har gjort ett fantastiskt arbete. Våra konkurrenter får svårt att mäta sig med Thermia Diplomat Inverter, säger Thermias försäljningsdirektör Lars Gyllander.

Den höga årsvärmefaktorn blir dessutom ännu högre i verklig drift, enligt Thermia. Detta förklaras av att den standardmetod som används för att mäta årsvärmefaktor inte klarar av att mäta den extra effekt som Thermias varmvattenproduktion med hetgasväxlare ger – där man passar på att producera varmvatten samtidigt som man värmer upp huset. Denna teknik uppges ge extra mycket varmvatten till en låg kostnad, men syns alltså inte i standardberäkningen för årsvärmefaktor uppger Thermia.  

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Kylma
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se