Kyla VärmeTill Kyla & Värme
ISH
Annons
Var-med-och-paverka-KVP-dagen
Var med och påverka KVP-dagen
24 Feb 2021 Årets viktigaste branschdag, Svenska Kyl & Värmepumpdagen är nu beslutad att hållas den 18 november 2021. Med tanke på rådande situation blir arrangemanget även i år i digital form, något som visade sig fungera mycket bra 2020. Seminarierna kommer att livesändas och tittarna kommer att kunna ställa frågor till föredragshållarna.
Ny annons
Annons
CTC-starker-upp-med-forsaljningsingenjor-pa-fastighetssidan
CTC stärker upp med försäljningsingenjör på fastighetssidan
23 Feb 2021 Josip Buic, 52 år, har anställts som ny försäljningsingenjör för större fastigheter på CTC.
Nordtec
Annons
Instalco-forstarker-inom-ventilation-i-Stockholm
Instalco förstärker inom ventilation i Stockholm
23 Feb 2021 Instalco förvärvar Stockholm Luftkompetens AB och förstärker därmed sitt erbjudande inom ventilation i Stockholmsområdet. Bolagets huvudfokus är ventilationsentreprenader med installation och produktion åt fastighetsägare och företag.
Enkel-uppfinning-pastas-spara-energi-i-mataffaren
Enkel uppfinning påstås spara energi i mataffären
23 Feb 2021 Enligt forskare på Chalmers är termometern i moderna butikskylar systematiskt felplacerad. Det skulle innebära att livsmedelsbutiker förbrukar mer energi än nödvändigt.
KTH-Klimatkammare-20
KTH Klimatkammare 2.0
23 Feb 2021 2006 installerade Labkyl fyra klimatkammare åt avdelningen för tillämpad termodynamik och kylteknik på KTH (Kungliga Tekniska Högskolan). Efter 15 års lyckad verksamhet i KTHs tjänst är det nu dags att uppgradera kamrarna och återigen är det Labkyl som står för installationen.
Sens designar fjärrkyla i Estland
23 Feb 2021 Sens konsult, som är en del av Sens koncernen har fått i uppdrag av Utilitas i Tallinn att designa havsvattensystemet, som skall utgöra basen för stadens fjärrkyla. Sens genomförde en feasability study åt Utilitas under 2019 som nu har lett fram till ett verkställandebeslut.
Nya-riktlinjer-framjar-installationer-av-solel-i-kallt-klimat
Nya riktlinjer främjar installationer av solel i kallt klimat
23 Feb 2021 Trots mycket snö och en mörk vinter - att installera solel i norra Sverige fungerar utmärkt. Tack vare riktlinjer som nu tagits fram av Rise får fastighetsägare, kommuner och bostadsrättsföreningar ett bra underlag för att fatta beslut om hur de ska investera i solel.
Teknisk Fastighetsservice förvärvar Umeå El och VVS Automatik
11 Feb 2021 Teknisk Fastighetsservice AB, TFS, med huvudkontor i Sundsvall förvärvar Umeå El och VVS Automatik Aktiebolag i Umeå med 17 anställda och en omsättning på ca 20 Mkr. Umeå El och VVS Automatik Aktiebolag bedriver verksamhet främst inom el och automation och har bedrivit verksamhet sedan 1990.
Fyra-Instalcobolag-i-samarbete-vid-nybyggnation-av-aldreboende
Fyra Instalcobolag i samarbete vid nybyggnation av äldreboende
5 Feb 2021 Fyra Instalcobolag har fått ett gemensamt uppdrag åt NCC och Micasa vid nybyggnation av ett vård- och omsorgsboende i Rinkeby i Stockholm. Uppdraget gäller projektering och installation av VS (VVS-Kraft), ventilation (OTK), automation (Automationsbolaget) och kyla (Timab) och ska utföras i samverkansentreprenad.
Energy Save utökar med ny distributör i Schweiz
5 Feb 2021 Energy Save har tecknat avtal med distributören ECO Wärmepumpen i Schweiz och stärker därmed sitt europeiska försäljningsnätverk.
Fler-svenskar-koper-smarta-energiprodukter-till-hemmet-
Fler svenskar köper smarta energiprodukter till hemmet
29 Jan 2021 Allt fler svenskar skaffar smarta produkter för energihantering till sina hem. Andelen hushåll som investerat i smarta energiprodukter till hemmet beräknas uppgå till 5,6 procent i år och förväntas nå 19,5 procent år 2025. Enligt Statista, som tagit fram siffrorna, beräknas den svenska marknaden vara värd mer än 800 miljoner kronor.
Lohilo-Foods-glass-kyls-miljovanligt
Lohilo Foods glass kyls miljövänligt
29 Jan 2021 Mitt i Växjö, på Verkstadsgatan, finns den glassfabrik som Lohilo Foods härstammar från. Där har glassmästaren, som också är en av de två grundarna till företaget, Dan Isaksson, utvecklat smaker och nya produkter sedan 2009, och gör så fortfarande. Sedan starten med Alvestaglass för tolv år har företagets utveckling varit snabb och framgångsrik.
Antal-YH-utbildningar-inom-kyl-slar-rekord-igen
Antal YH-utbildningar inom kyl slår rekord igen
29 Jan 2021 Nu har beskedet kommit om vilka YH-utbildningar inom kyl- och värmepumpteknik som får startbesked inför hösten. För två år sedan var fem YH-klasser det högsta antal som startat samtidigt. Förra året kom Myndigheten för Yrkeshögskolan (Myh) med det glädjande beskedet att totalt åtta klasser kunde starta. Nu kommande höst utökas antal kylteknikerutbildningar ytterligare till 11 klasser, om de får tillräckligt med sökande bör tilläggas.
Caverion-utokar-sitt-samarbete-med-Technopolis-i-de-nordiska-landerna
Caverion utökar sitt samarbete med Technopolis i de nordiska länderna
29 Jan 2021 Technopolis har valt Caverion som fortsatt partner med ansvar för tekniskt underhåll på företagets siter i Finland, Sverige och Norge. I framtiden kommer Caverion att ansvara för totalt åtta Technopolis-campus varav det nyaste finns i Tammerforsområdet i Finland. Utöver tekniska tjänster och fastighetsförvaltning har samarbetet också utökats till stora utvecklingsprojekt. Caverion levererar exempelvis ett nytt BMS-system till campuset i Oslo.
Kokskyla-till-hotellprojektet-Gradienten
Kökskyla till hotellprojektet Gradienten
29 Jan 2021 Nybyggnationen av en hotellbyggnad tillsammans med ett nytt torg ska knyta ihop Tändsticksområdet med Västra centrum i Jönköping. Den tändsticksfabrik som på 1800- talet fanns på platsen har gett Tändsticksområdet sitt nuvarande namn, idag bedrivs flera aktiviteter och verksamheter i området.
Bravida-starker-sin-position-i-Danmark--forvarvar-foretag-inom-vs-och-ventilation
Bravida stärker sin position i Danmark – förvärvar företag inom vs och ventilation
29 Jan 2021 J. Beese VVS & Blik A/S har över 50 års erfarenhet inom vs- och ventilationsmarknaden. Företaget erbjuder service och installationer till företag, privatkunder och bostadsrättsföreningar och omsatte under 2019, 10 MDKK.
Visa äldre nyheter
Annons
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi Panasonic
  • knapp
  • Ny annons
  • Bravida
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se