Energy-Save-levererar-till-Universeums-visualiseringslabb
Energy Save levererar till Universeums visualiseringslabb
18 Maj 2022 Energy Save har installerat två ES Heatbox Hydro 90 som byggvärmeanläggningar i byggandet av Universeums nya visualiseringsdom – helt byggd i trä. Detta då byggentreprenören Skeppsviken, som bygger minigloben, vill prioritera klimatsmart byggvärme.
Ny annons
Annons
JS Energi tar nästa steg i sin tillväxtplan
18 Maj 2022 Styrelseproffset och grundaren av HMS Networks Nicolas Hassbjer. som tidigare investerat i JS Energi, går in med 15 Mkr och ger förutsättningarna att finansiera fas tre i företagets tillväxtplan mot rikstäckning.
Munters-utser-Henrik-Teiwik-till-Group-Vice-President-for-affarsomrade-Airtech
Munters utser Henrik Teiwik till Group Vice President för affärsområde Airtech
17 Maj 2022 Henrik Teiwik har utsetts till Group Vice President och President för affärsområde AirTech och kommer att ingå i Munters ledningsgrupp.
Vill-skapa-en-energimassigt-sjalvstandig-stad
Vill skapa en energimässigt självständig stad
17 Maj 2022 Atrium Ljungberg och RISE inleder nu ett samarbete i Sickla, Stockholm, för att sätta en ny standard för hållbar och idédriven stadsutveckling. Atrium Ljungberg utvecklar Sickla från industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbete, boende, handel, utbildning och kultur. Fram till 2030 ska ytterligare 7000 arbetsplatser och 2000 bostäder utvecklas. Här skapas en innovationshub för samverkan inom hållbarhet, där forskare, företag och andra organisationer kan testa och tillämpa innovativa lösningar i full skala.
Altor-blir-ny-huvudagare-i-Nordic-Climate-Group
Altor blir ny huvudägare i Nordic Climate Group
16 Maj 2022 Nordic Climate Group har haft en expansiv tillväxt under sitt första år - både sett till antal förvärvade bolag, omsättning och personal. Nu går det svenska riskkapitalbolaget Altor in som ny storägare.
Ny-Nordenchef-for-Panasonic
Ny Nordenchef för Panasonic
11 Maj 2022 Thibaut Marsol har utnämnts till ny vd för Panasonic Norden. Samtidigt lägger företaget om riktningen framåt och ger värme- och kyllösningar en större roll i organisationen för att säkerställa klimatneutralitet innan 2030.
Enwell förvärvar Energiförbättring Väst
10 Maj 2022 Enwell har förvärvat 100 procent av aktierna i Energiförbättring Väst AB och expanderar därmed sin verksamhet i västra Sverige. Enwells ambition beskrivs vara att konsolidera och professionalisera marknaden för hållbara energilösningar och göra det enkelt för villa - och fastighetsägare att välja moderna energilösningar som bidrar till en hållbar framtid. Enwellär aktiva från Skåne till Dalarna med närmare 200 medarbetare.
Bravida-Danmark-installerar-tekniska-helhetslosningar-for-AGC-Biologics-
Bravida Danmark installerar tekniska helhetslösningar för AGC Biologics
10 Maj 2022 Bravida Danmark har tecknat avtal med AGC Biologics A/S att utföra alla tekniska installationer i en ny byggnad på 18 000 kvadratmeter i Søborg. Ordervärdet uppskattas till cirka 50 miljoner DKK.
SWEP-investerar-for-framtiden-med-nytt-huvudkontor-vid-Landskrona-station
SWEP investerar för framtiden med nytt huvudkontor vid Landskrona station
6 Maj 2022 SWEP International, ett av Landskronas största företag, fortsätter att expandera. Nu har ledningen beslutat att det nya huvudkontoret med fokus på tillgänglighet, energieffektivitet och hållbarhet ska ligga kvar i Landskrona.
Uppdaterad-version-av-boken-AMA-VVS-och-Kyla-22-ar-klar
Uppdaterad version av boken AMA VVS och Kyla 22 är klar
6 Maj 2022 Den nya uppdaterade utgåvan av AMA VVS & Kyla är nu klar och finns tillgänglig i tryckt format. De fem största förändringarna i AMA VVS & Kyla 22 berör kontroll, injustering, rensluckor, värmebärare samt styr och övervakning.
Nordic-Climate-Group-forvarvar-El-o-Kylservice-AB
Nordic Climate Group förvärvar El & Kylservice AB
5 Maj 2022 Nordic Climate Group har förstärkt sin position i Stockholmsregionen genom förvärvet av El & Kylservice.
Ny vd i Sens
5 Maj 2022 Henrik Boman tillträder med omedelbar verkan som vd i Sens efter att Otto Werneskog lämnat in sin avskedsansökan, vilken beviljats av styrelsens ordförande. Samtidigt meddelas att Hans Andréasson kommer föreslås till ordinarie styrelseordförande vid den kommande bolagstämman.
Förslag till ny F-gasförordning - kommissionen vill öka tempot i utfasningen av HFC-köldmedier
4 Maj 2022 Förslaget innefattar till exempel krav på certifiering även för hantering av ”andra relevanta alternativ till fluorerade växthusgaser” samt energieffektiviseringsaspekter. Det innebär att även köldmedier som koldioxid, propan, ammoniak och HFO:er kommer att inkluderas i certifieringskraven, men än så länge är det inte specificerat exakt vad kommissionen åsyftar här.
Energy Save skapar skalbarhet genom samarbetsavtal med AQ Group
4 Maj 2022 ES Energy Save Holding AQ Enclosure Systems , ett dotterbolag inom AQ Group, har undertecknat ett samarbetsavtal för serietillverkning av den prefabricerade energicentralen HeatBox Hydro 90 och tillverkning av Plug-in-Modulen har redan inletts i Falköping.
Francks-Kylindustri-forvarvar-Kylfokus
Francks Kylindustri förvärvar Kylfokus
4 Maj 2022 Francks förstärker sin position inom industriservice i Västsverige genom förvärvet av Kylfokus som är baserad i Mölndal, Göteborg. Kylfokus installerar kylanläggningar och värmepumpar samt erbjuder industriservice av kylkompressorer. Nuvarande ägare kommer att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Francks.
Caverion växer i Norge med förvärv av Kaldt og Varmt AS
4 Maj 2022 Caverion förvärvar Kaldt og Varmt AS i Norge. Företaget beskrivs som en värme- och kylspecialist baserad i Askim, Norge. Förvärvet stärker och kompletterar Caverions erbjudande i regionen.
Visa äldre nyheter
Annons
1 Jun, 2022
Frigair
Johannesburg, Sydafrika
28 Jun, 2022
MCE Mostra Convegno Expocomfort
Milano, Italien
5 Jul, 2022
Mega Clima
Lagos, Nigeria
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se