Kyla VärmeTill Kyla & Värme
Ny-saljare-till-Mitsubishi-Electric
Ny säljare till Mitsubishi Electric
15 Okt 2021 Nu förstärker Mitsubishi Electric säljteamet i Stockholm och Mälardalen med Stefan Sjöström som börjar som Sales Engineer på huvudkontoret i Sollentuna.
Ny annons
Annons
Mot-vara-sponsorer-till-KVP-dagen-Enrad
Möt våra sponsorer till KVP-dagen: Enrad
12 Okt 2021 Den 18 november äger Svenska Kyl & Värmepumpdagen rum på www.kvpdagen.se Som uppladdning inför denna digitala mässa och konferens passar vi på att presentera några av de sponsorer du kommer att möta under dagen. Först ut är Enrad.
Assemblin-starker-kompetens-inom-varmepumpar-och-okar-marknadsnarvaro-nordvast-om-Stockholm-genom-forvarv
Assemblin stärker kompetens inom värmepumpar och ökar marknadsnärvaro nordväst om Stockholm genom förvärv
8 Okt 2021 Genom förvärv av Grillby & F100 Rör AB (GF100) stärker Assemblin VS sin närvaro i Enköping med omnejd. GF100, som är nischade inom det expansiva segmentet värmepumpar, har 20 anställda och en årsomsättning på cirka 50 MSEK.
Ny-luftvattenvarmepump-fran-Vaillant-med-R290
Ny luft/vattenvärmepump från Vaillant med R290
8 Okt 2021 Med den nya aroTherm plus luft/vatten-värmepumpen använder den globala ledande tyska tillverkaren Vaillant för första gången det naturliga köldmediet R290 som uppges ge höga framledningstemperaturer och möjlighet att utnyttja luften under de kalla svenska vintrarna.
Nya-integrerade-inomhusenheter-for-luftvattenvarmepumpar--fran-TPi-Klimatimport
Nya integrerade inomhusenheter för luft/vattenvärmepumpar från TPi Klimatimport
8 Okt 2021 Tpi Klimatimport lanserar nu box med integrerade inomhusenheter för värmepumpar i iSerien Boxen, i galvaniserad plåt som även kan installeras i vägg, uppges optimera installationer för exempelvis tappvarmvatten, värme och/eller kyla med vattenburna enheter som radiatorer och fläktkonvektorer.
Konjunkturrapport för hösten 2021
8 Okt 2021 Höstens konjunkturrapport från Navet Analytics har nyligen släppts av Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Totalt beräknas det samlade värdet av utförda kylinstallationer ha uppgått till ca 4,6 miljarder under första halvåret 2021. Omräknat till årstakt innebär utfallet en minskning med 4 procent jämfört med helåret 2020.
Energibesparing och minskad miljöpåverkan i fokus när Kärrtorps IP rustas upp
8 Okt 2021 I Stockholm är bristen på isbanor skriande stor vilket gör att de som finns måste vara i funktion och gärna med en teknik som är långsiktigt hållbar. 2019 fick den tidigare uterinken på Kärrtorps IP en tälthall och ny sarg. Nu utför Labkyl slutfasen av den tekniska ombyggnaden som kommer innebära en komplett och modern isbana på Kärrtorps IP.
Nu-lanserar-Panasonic-PACi-NX-
Nu lanserar Panasonic PACi NX
8 Okt 2021 Panasonic Heating & cooling Solutions lanserar nu PACi NX som beskrivs vara ett utbud av högeffektiva luftkonditioneringar och som ska passa perfekt för kommersiellt bruk. Serien består av två sortiment, Standard och Elite.
Mats-Ohstlin-ansluter-till-Mitsubishi-Electric-som-Sales-Engineer
Mats Öhstlin ansluter till Mitsubishi Electric som Sales Engineer
8 Okt 2021 Efter 19 år som kyltekniker, senast på Bravida, tar nu Mats Öhstlin steget vidare till Mitsubishi Electric och jobbet som säljare. Den formella titeln är Sales Engineer, och Mats kommer att jobba med företagets återförsäljare och installatörer i Småland med omnejd.
Caverion-tar-over-driften-for-MAX-IV-laboratoriet
Caverion tar över driften för MAX IV-laboratoriet
8 Okt 2021 Lunds universitet äger sedan 1962 en forskningsanläggning där forskare som behöver en ljusstark synkrotronljusanläggning utför experiment. Utvecklingen av anläggningen fortsätter och till MAX IV-laboratoriet har Caverion valts ut som totalleverantör inom teknisk förvaltning och drift inom Facility Management.
Bravida förvärvar Kyltemp Sverige AB och stärker sin position i Väst
8 Okt 2021 Genom en inkråmsaffär har Bravida köpt rörelsen i Kyltemp Sverige AB. Bravida kommer därmed förstärka sin position inom kylteknik i norra delen av Västra Götaland. Bolaget omsätter 8 miljoner och har fyra anställda inklusive ägare.
Serneke-och-EON-avtalar-om-hallbara-energilosningar-i-Helsingborg
Serneke och E.ON avtalar om hållbara energilösningar i Helsingborg
29 Sep 2021 Serneke och E.ON har ingått avtal om ett helhetsansvar för såväl produktion, drift och leverans av energinyttigheter till VéloCity, bestående av totalt 140 lägenheter som byggs i Mariastaden i Helsingborg.
Ahlsells-hallbarhetsarbete-belonas-med-guld-av-EcoVadis
Ahlsells hållbarhetsarbete belönas med guld av EcoVadis
29 Sep 2021 För sjätte året i rad har Ahlsells hållbarhetsarbete utvärderats av analysföretaget EcoVadis. I år nåddes en ny milstolpe när Ahlsell för första gången belönades med guld som ett erkännande av företagets fokuserade arbete för att göra det enklare att bygga ett mer hållbart samhälle.
Campus-Alnarp-ska-forsorjas-med-geoenergi
Campus Alnarp ska försörjas med geoenergi
23 Sep 2021 Akademiska Hus satsar cirka 50 miljoner kronor i en geoenergianläggning som genom att generera egen förnybar energi kommer att förse campus i Alnarp med värme och kyla. Anläggningen tar tillvara på energi lagrad i grundvattnet och säkrar så att behovet av levererad energi kan minska med över 35 procent.
Stockholm Exergi satsar på DLE-teknik
23 Sep 2021 Labkyl har tillsammans med övriga företag inom installation.se fått ett samverkansuppdrag av Mälardalen Construction Service när Stockholm Exergi uppför en ny ställverksbyggnad i Värtan, Stockholm.
Sens erhåller patentgodkännande i USA
17 Sep 2021 Sustainable Energy Solutions, Sens, meddelar att bolaget har beviljats patentgodkännande i USA för patenten – Heat pump system and method for controlling a heat pump system - till Sens reversibla värmepump. Patenteten, av Sens kallat - ”Flera källor” - uppges optimera energitillförseln till värmepumpens ”kalla sida”. Godkännandet i USA beskrivs innebära att Sens stärker sitt skydd på ytterligare en stor marknad med god framtidsprognos.
Visa äldre nyheter
Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • knapp
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se