Klimataggregat-for-anslutning-till-koldbararsystem
Klimataggregat för anslutning till köldbärarsystem
2 Jul 2021 AQS presenterar w-NEXT3 – en ny serie klimataggregat konstruerade för exempelvis teknikrum och mindre datacenter.
Ny annons
Annons
Panasonic-utokar-VRF-sortimentet-med-den-nya-R32-mini-VRF-ECOi-LZ-serien
Panasonic utökar VRF-sortimentet med den nya R32 mini VRF ECOi LZ-serien
2 Jul 2021 Nu utökar Panasonic Heating and Cooling Solutions sitt utbud av VRF-produkter med lanseringen av den nya serien, R32 mini VRF ECOi LZ.
70 miljoner kronor till projekt inom värme och kyla
2 Jul 2021 Energimyndigheten har beslutat att ge stöd till 24 projekt inom forskning- och innovationsprogrammet Termo. Projekten inkluderar såväl tidig forskning som projekt där resultaten kan nå en tillämpning eller marknad relativt snart.
Instalco-vaxer-i-Osloomradet
Instalco växer i Osloområdet
2 Jul 2021 Instalco förvärvar Klimateknikk Oslo AS och växer därmed inom området ventilation i Norge. För verksamhetsåret 2020 var omsättningen cirka 40 miljoner.
Bravida-forvarvar-Dala-Klimat
Bravida förvärvar Dala Klimat
2 Jul 2021 Bravida förvärvar bolaget Dala Klimat och kommer därmed att förstärka sin position inom ventilation, installation, service, energioptimering och OVK-besiktningar i Leksand. Bolaget omsätter cirka 10 miljoner och har fyra anställda.
Patentsokt-nodkylningsenhet-med-CO2
Patentsökt nödkylningsenhet med CO2
2 Jul 2021 Den nya nödkylningsenheten från Advansor är helt baserad på CO2 och uppges därmed vara den första i sitt slag. Detta innebär också att den kompletta kyllösningen, inklusive kylaggregat och moduler, är baserad på naturliga köldmedier - en ren CO2-lösning.
AFRY-och-YIT-utvalda-att-utveckla-varldens-storsta-varmeenergilagring-for-Vanda-Energi
AFRY och YIT utvalda att utveckla världens största värmeenergilagring för Vanda Energi
2 Jul 2021 Vanda Energi, ett av Finlands största stadsenergiföretag, har tilldelat en allians bestående av AFRY och YIT utvecklingen av världens största värmelagring i Vanda, Finland. Den innovativa lagringen av termisk energi beskrivs som en viktig milstolpe i vägen till fossilfri energiproduktion i Vanda 2026 och i energibolagets mål att bli koldioxidneutralt 2030.
Jubileumsprofessur ska främja energieffektivt byggande
2 Jul 2021 Familjen Eliassons stiftelse för utveckling av god byggnadskultur donerar tio miljoner kronor till en jubileumsprofessur i samband med Lunds Tekniska Högskolas 60-årsjubileum. Pengarna går till att under fem år finansiera en professur med inriktning på energieffektivt byggande.
CO2-installation-bidrar-till-Breeamklassning
CO2-installation bidrar till Breeamklassning
2 Jul 2021 Fastigheten Polisen 2 som ligger i Solna och kallas Arken, består av tolv våningar och en totalyta på 59.000 kvadratmeter. För att styra byggnaden mot ökad hållbarhet pågår arbetet med att få den miljöklassad enligt Breeam. Som ett led i det har Labkyl fått uppdraget att ersätta två befintliga traditionella värmepumpar, med högeffektiva DLE-värmepumpar.
Mitsubishi-Electric-okar-produktionen-av-luftkonditioneringsaggregat-i-Turkiet
Mitsubishi Electric ökar produktionen av luftkonditioneringsaggregat i Turkiet
23 Jun 2021 Mitsubishi Electric Corporation kommer att investera 167 miljoner turkiska lira (cirka 18 miljoner USD) för att utöka kapaciteten i företagets fabrik i Turkiet där man tillverkar produkter för luftkonditionering.
Bravida-lanserar-GreenHub-
Bravida lanserar GreenHub
22 Jun 2021 I takt med att Bravidas bilpark elektrifieras utökas den 1 september även alternativa transportmedel i hela koncernen. Inom konceptet GreenHub ligger fokus helt på cyklar, elsparkcyklar och promenader. GreenHub revolutionerar installationsbranschens leveranser av servicetjänster i storstäderna och tar inte bara bort fossila bränslen ur ekvationen, utan leder även till snabbare service.
Huurre installerar i Fagerstas nya bandyanläggning
22 Jun 2021 Norra Västmanlands kommunalteknikförbund (NVK) moderniserar nu bandyanläggningen i Fagersta med ett nytt miljövänligt kylsystem och digital övervakning. Bandyanläggningens tidigare rör och kylmaskiner med ammoniak kommer att bytas ut till nya kylmaskiner med koldioxid som köldmedium för att skapa en mer energieffektiv och miljövänlig utomhusarena.
Conny-Dyrenas-ny-vd-for-Gebwell-Sverige-
Conny Dyrenäs ny vd för Gebwell Sverige
15 Jun 2021 Finska Gebwells svenska dotterbolag Gebwell Sverige AB får ny vd. Conny Dyrenäs har valts till ny vd för dotterbolaget, som specialiserar sig på miljövänliga och energieffektiva lösningar för uppvärmning och nedkylning i fastigheter.
Intec-fortsatter-vaxa-genom-forvarv
Intec fortsätter växa genom förvärv
15 Jun 2021 Instalcos teknikkonsultbolag Intec fortsätter att växa organiskt och genom förvärv. Intec förvärvar nu projektledningsföretaget PlanProj AB i Norrköping och stärker därmed sin verksamhet inom projektledning, byggledning och installationssamordning. Totalt har Intec nu 200 tekniska konsulter i gång på 16 orter i Sverige
Sa-kan-hus-med-kulturvarden-bli-mer-energieffektiva
Så kan hus med kulturvärden bli mer energieffektiva
15 Jun 2021 Renovera, energieffektivisera – och samtidigt bevara. Det är inte lätt att balansera en varsam förvaltning av historiska byggnader med behovet av att göra dem mer energismarta. En ny avhandling vid Göteborgs universitet har tagit sig an utmaningen, och visar vägen mot energieffektiviseringar som inte skadar byggnadernas kulturvärden. Målet är att göra det lättare att ta fram strategier för energieffektiviseringar i större byggnadsbestånd.
Nu-startar-Sveriges-modernaste-fyllningsanlaggning-for-koldmedia
Nu startar Sveriges modernaste fyllningsanläggning för köldmedia
4 Jun 2021 Inom kort startar Linde (fd AGA) vad man beskriver som Sveriges modernaste fyllningsanläggning för köldmedia i Enköping. Anläggningen ökar tillgängligheten och servicen till kunderna i norra Europa. I ett första steg kommer de vanligaste köldmedierna att fyllas, och i steg två även så kallade A2L-köldmedier.
Visa äldre nyheter
Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Bravida
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se