Panasonic Heating & Cooling Solutions tillsätter Sverigechef

Publicerad: 17 Jun 2022
Sofia Törnlöf har tillsatts som Sverigechef för Panasonic Heating & Cooling Solutions. Med en stark tillväxt på den svenska marknaden säger sig Panasonic behöva ställa om från nordiskt till lokalt fokus och Sofias ny roll är då ett viktigt steg i den riktningen.

Sofia Törnlöf har en lång bakgrund på Panasonic där hon tidigare arbetat som nordisk produktchef samt nordisk marknadschef för Heating & Cooling Solutions, men kommer senast från rollen som säljchef för Sverige.

Sofia Törnlöfs roll är även helt ny i den svenska organisation som tidigare styrts på nordisk nivå. Den är en del av satsningen med att bygga ett team med skräddarsydd kompetens för den svenska marknaden. Planen är att fortsätta utveckla en fullskalig organisation i Sverige där sälj, marknadsföring, inköp, service och orderhantering ingår.

Sofias uppdrag blir att driva på Panasonics fortsatta utveckling och tillväxt i Sverige och anspassa sitt utbud ännu bättre för den svenska markanden. Det är ett steg i arbetet med att nå bolagets globala plan att säkerställa klimatneutralitet innan 2030. 

– Det finns ett stort intresse för energieffektiva värme- och kyllösningar på den svenska marknaden. Det handlar dels om att vårda positionen som marknadsledare, dels om att växla upp ytterligare och intensifiera vår svenska tillväxtstrategi. Som producent har vi ett stort ansvar i att finnas nära kunden och marknaden för att kunna tillhandahålla de innovationer och lösningar som efterfrågas och behövs för framtiden, säger Sofia Törnlöf.

Annons
28 Jun, 2022
MCE Mostra Convegno Expocomfort
Milano, Italien
5 Jul, 2022
Mega Clima
Lagos, Nigeria
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS Ny annons
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se