Ny serie gasdetektorer från Samon

Publicerad: 22 Sep 2023
Glaciär Micro är en ny serie gasdetektorer från Samon. Micro besrkivs vara en detektor i det lilla formatet, utformad för integration i OEM-utrustning. Nu kommer den i en version som kan upptäcka A2L-köldmedier samt en version särskilt framtagen för att upptäcka propan.

I takt med att användningen av A2- och A2L-köldmedier ökar så växer även behovet av gasdetektering för dessa. Samon lanserar nu Glaciär Micro i en version som kan upptäcka A2L-kylmedier, inklusive R454A, R454C och R32, samt en version som är speciellt utformad för att upptäcka R290/propan.

Enheten är utrustad med infraröd sensorteknologi. Enligt Samon har Infraröda sensorer under många år visat sig vara pålitliga inom detektion av kylmedier och påverkas inte av falsklarm på grund av korsgasspårning. Deras livslängd uppges vanligtvis överstiga tio år. Samon säger vidare att Glaciär Micro är underhållsfri och utrustad med automatisk kalibrering av nollpunkten, vilket skyddar mätningen mot förskjutningar från baslinjen över tid.

Med ett litet fotavtryck och låg profil, med måtten 56x128x27 mm och en vikt på endast 75 g, ska den vara enkel att integrera i utrustning med begränsat utrymme. Den kommunicerar digitalt med Modbus RTU över RS485 och har en strömförbrukning understigande 25 mA, vilket gör det enkelt att ansluta till olika utrustningskontrollsystem. Med en IP65-klassning kan den även installeras i krävande miljöer.

- Jag är glad över att kunna erbjuda ännu en ny lösning för detektion av köldmedieläckage till våra kunder", säger Tom Burniston, marknadsdirektör för Samon. Vår mål är att hjälpa kylindustrin att hålla människor, produkter och miljön säkra. Glaciär Micro hjälper oss att nå nya områden där detektion av köldmedieläckage blir allt viktigare, som i värmepumpar, kylskåp, ismaskiner och andra apparater där detta traditionellt har varit svårt att uppnå."

Enheten är det senaste tillskottet i Samons plattform av köldmediedetektorer och följer lanseringen av Glaciär Midi, som skedde tidigare under 2023.

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se