Nibe lanserar smart och trådlös termostat

Publicerad: 8 Jul 2022
Nu lanserar Nibe ännu ett smart tillbehör som ska bidra till en enklare och mer hållbar vardag. Med den trådlösa radiatortermostaten beskrivs temperaturen enkelt justeras i ett enskilt rum. –På så sätt kan man spara energi och få högre komfort, säger Sven Hallbeck, produktchef för de smarta tillbehören.

Med de smarta hem-tillbehören till värmepumparna i S-serien går det redan idag att övervaka och styra inomhusklimatet i klimatsystem. Med nya radiatortermostaten SRV 10 kan värmen och energiförbrukningen nu styras rum för rum.

–Visten är att man kan värma rum bara när man behöver, på så sätt kan man spara energi, säger Sven Hallbeck, produktchef för de smarta tillbehören. Till exempel genom att ha en lägre temperatur i sovrummen på nätterna.

Den trådlösa radiatortermostatens anslutning är M30x1,5 och en Danfoss RA-adapter ingår så att den passar de flesta värmesystem. Adapter ARV 10 för M28x1,5 finns som tillbehör och säljs separat

–Det är enkelt att komma igång, man byter ut de gamla passiva termostaterna mot en SRV 10, parkopplar med värmepumpen i S-serien och ställer in lämplig temperatur, säger Sven Hallbeck. Sen sköter värmepumpen resten.

I serien trådlösa tillbehör finns de nu sex produkter som tillsammans med en värmepump i S-serien kan styra värmen, luftfuktigheten, CO2-halten och energiförbrukningen.

Korta fakta från tillverkaren:
-Bekvämare och mer precis styrning av inomhusklimatet.
-Temperatur, luftfuktighet och CO2-halt justeras automatiskt av värmepumpen för hög komfort och låg energiförbrukning – eller manuellt efter behov.
-En del av det smarta, energisnåla hemmet i kombination med en värmepump/inomhusmodul i NIBE S-serien.

Annons
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS Ny annons
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se