LG tar sats mot den svenska marknaden med ny värmepumpsserie

Publicerad: 30 Maj 2024
LG Electronics lanserar nu en serie värmepumpar som beskrivs vara speciellt lämpade för den svenska marknaden, den nya Therma V-serien som uteslutande använder R290 som köldmedium. Samtidigt inrättar man fyra regionala servicecenter fördelade över landet vilka ska fungera som nav för installation och underhåll, men även vara utbildningscenter för återförsäljare och tekniker.

- LG har högt ställda mål om att bli en ledande aktör på den svenska marknaden med avancerad och miljöanpassad värmepumpsteknologi. Vi har under vintern 2023/24 hårdtestat våra värmepumpar i Luleå och står redo att erbjuda marknadsledande prestanda som även står sig i norrländsk vinter, säger Gustav Engdahl, Teknisk säljare för värmepumpar på LG. Genom våra regionala servicecenter och ett växande nätverk av noggrant utvalda samarbetspartners, är vi beslutna att göra livet så enkelt som möjligt för återförsäljare och installatörer genom simpel och snabb installation och ge dem verktygen att bibehålla en hög nivå av kundnöjdhet på lång sikt. Vårt åtagande är att inte bara sälja produkter utan även att skapa långvariga relationer med våra kunder och partners.

LG uppger att de nya värmepumparna har prestanda i toppklass med en modern, stilren design.Vidare uppges de ha utvecklats för att gå snabbt och enkelt att installera samt att underhålla. Diagnostik, uppdateringar av firmware samt service kan skötas på distans med molntjänsten LG Becon Cloud. 

Under 2024 kommer LG inom värmepumpar att uteslutande att fokusera på lanseringen av luft-vatten-värmepumpar, med planer på att introducera luft-luft-lösningar under 2025. 

Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se