Carrier lanserar ny hybridfläktkonvektor

Publicerad: 6 Okt 2016
Carrier har utvecklat en ny hybridfläktkonvektor som ska ge fördelarna av två existerande traditionella system. 36X hybridfläktkonvektor uppges nämligen kombinera nyttan från system med kylbafflar och system med fläktkonvektorer, utan att ge avkall på vare sig luftkvalitet, klimat eller ljudegenskaper

Systemet beskrivs vara kapabelt att hantera:

- Temperatur så väl som avfuktning
- Snabba lastförändringar i rummet
- Komfortabla ljudnivåer
- Bidra till energibesparing

Enheterna är framtagna för integrering i undertak med låga inbyggnadsmått (< 200 mm) för kontor, hotell etc. Styrenheten hanterar tre driftsfall för att upprätthålla rätt kylning eller uppvärmning i rummet för maximal komfort och samtidigt minimera energiåtgången. De tre driftsfallen är:

- ECO, förbehandlad ventilationluft tillförs enheten och rumsluft induceras genom enheten. Fläkten arbetar inte i detta driftsfall.
- NORMAL, för att upprätthålla temperaturen i rummet aktiveras antingen värme eller kyla i det integrerade batteriet. Rumsluften som induceras behandlas av batteriet.
- BOOST, vid högre laster startar EC-fläkten för att öka luftflödet över batteriet och därmed kyl- eller värmeeffekten.

36X hybridfläktkonvektor leveras komplett med EC-fläkt, ventiler 2- eller 4-rörs batteri för kyla och värme, dropplåt, styrning och till och returluftsgaller. Elvärme finns också som tillbehör. Dessutom kan ventilationsluftmängden styras baserat på behovet i rummet genom att mäta CO2-halten i rummet.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se