Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Ahlsell Ref tecknar tre nya distributionsavtal

Publicerad: 29 Okt 2014
Ahlsell Ref har tecknat ett avtal med Dorin, HiRef respektive Tecnofreddo om distribution av deras produkter i Sverige, Finland, Danmark, Polen och Ryssland.

Dorin är en av de största tillverkarna av semihermetiska kompressorer och aggregat. De har sin tillverkning i Florens, Italien och säljkontor har de över hela världen. Dorin tillverkar över 60 000 kompressorer per år, och man är stora inom naturliga köldmedia som koldioxid och propan.

– Med Dorin som partner stärker vi vår satsning på industrikyla och naturliga köldmedia. Vår strävan är att fortsätta leda utvecklingen mot naturliga köldmedia och HFO. Kylbranschen står ju återigen inför ett epokskifte med nya köldmedia och lösningar, säger Billy Jernberg, General Manager Ahlsell Ref.

– Vi är mycket glada över vårt utökade samarbete med Ahlsell Ref. Tidigare har Ahlsell Ref distribuerat Dorin i Finland och Norge. Det omfattande säljnätverk och logistik som Ahlsell Ref har kommer att öka kundernas tillgänglighet till Dorins produkter, säger Alberto Caraffini, CEO hos Dorin.

Ahlsell Ref har även tecknat ett avtal med HiRef om distribution av deras produkter i Sverige, Finland, Danmark, Polen och Ryssland. HiRef är en av de större leverantörerna av datorkyla och kyla för telekom, med tillverkning i Padova, Italien och säljkontor över hela världen. HiRef ingår i Galetti Group.

– Med HiRef som partner blir vi åter en komplett leverantör av data- och telekomkyla. Vi ser hur även den här marknaden förändras och med de utvecklingsresurser som HiRef har, är vi säkra på att kunna leverera den senaste tekniken och de bästa lösningarna till våra kunder säger Billy Jernberg.

– Ahlsell Ref är en viktig partner för oss på den nordiska marknaden. De har lång erfarenhet av datorkyla sedan tidigare och tillsammans kan vi öka HiRefs närvaro på marknaden säger Wolfgang Fels, Commercial Director, HiRef.

Ahlsell Ref har tecknat ett avtal med Tecnofreddo om distribution av deras produkter i Sverige, Finland, Danmark, Polen och Ryssland. Tecnofreddo är en stor tillverkarna av industrikyla, med tillverkning i Marsala, Italien och huvudkontor i Bologna. Tecnofreddo har utvecklat ett koncept som heter ECO3, där man tillverkar vätskekylaggregat och lösningar för NH3 (ammoniak), propan och även CO2.

– Med Tecnofreddo som partner stärker vi ytterligare vår satsning på industrikyla och naturliga köldmedia. Vårt sortiment omfattar nu både aggregat och komponenter för naturliga köldmedia, segment som kraftigt kommer att öka med den nya F-gasförordningen säger Billy Jernberg.

– Vi är mycket glada över vårt samarbete med ett stort och välrenommerat företag som Ahlsell Ref på den nordiska marknaden, säger Massimo Volpini, CEO Tecnofreddo.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • knapp
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se