Publicerad: 1 Mar 2024

Ahlsell utökar sortimentet av serviceutrustning från Fieldpiece med ny köldmedievåg

Med den nya köldmedievågen SR47IN så utökar Ahlsell sitt sortiment av serviceutrustning från Fieldpiece. Vågens funktioner ska göra den lätt och smidig att arbeta med samt klara sig bra i både bra och dåligt väder.

Publicerad: 1 Mar 2024

Instalcos konsultverksamhet etableras i Finland

Instalcos teknikkonsultverksamhet som drivs av dotterbolaget Intec etableras nu med ett första bolag i Finland. Etableringen på den finska marknaden inleds i Helsingforsområdet.

Publicerad: 29 Feb 2024

Beijer Ref förvärvar Quality Air Equipment i Australien

Beijer Ref har tecknat avtal om att förvärva 60 procent av aktierna i Quality Air Equipment (QAE), med en option om att förvärva resterande andel. QAE är en tillverkare och återförsäljare av HVAC-komponenter och tillbehör. Bolaget omsätter cirka 140 miljoner kronor på års...

Publicerad: 29 Feb 2024

Ny vd för Daikin Sweden AB utsedd

Stéphane Cupani har utsetts till ny vd för Daikin Sweden AB och han efterträder Tom Decuypere på den posten. Stéphane Cupani har arbetat inom Daikin-koncernen under de senaste 20 åren och beskrivs framgångsrikt ha genomfört globala uppdrag i olika Daikin-anslutna företag.

Publicerad: 28 Feb 2024

Nytt samarbete mellan Johnson Controls Systems & Service och Caverion Sverige inom energilösningar

Johnson Controls Systems & Service AB och Caverion Sverige har inlett ett samarbete för att driva gemensamma projekt inom området energilösningar. Tillsammans ska de offerera nyckelfärdiga lösningar med alla discipliner inblandade.

Publicerad: 27 Feb 2024

EHPA rapporterar en minskad försäljning av värmepumpar i Europa

Försäljningen av värmepumpar i 14 europeiska länder sjönk totalt sett med cirka 5% under 2023 jämfört med 2022, från 2,77 miljoner till 2,64 miljoner. Det är första gången på ett decennium som en minskning konstateras. En förklaring som ges till trendbrottet är att EU skj...

Publicerad: 27 Feb 2024

Samsung lanserar nu EHS Mono med R290

Det var under ISH i Frankfurt förra året som Samsung presenterade EHS Mono R290 för första gången. Nu lanseras den på marknaden och kommer i fyra effektstorlekar, från 5kW och upp till 16kW.

Visa äldre nyheter