Publicerad: 28 Feb 2024

Nytt samarbete mellan Johnson Controls Systems & Service och Caverion Sverige inom energilösningar

Johnson Controls Systems & Service AB och Caverion Sverige har inlett ett samarbete för att driva gemensamma projekt inom området energilösningar. Tillsammans ska de offerera nyckelfärdiga lösningar med alla discipliner inblandade.

- Vi ser en starkt ökande marknad för energieffektivisering inom samhällskritisk infrastruktur. Den drivs av kravställning från EU och internationella åtaganden samt ett generellt ökat hållbarhetstänk. Genom vårt samarbete kan vi ta en ledande position och förena ekonomiska fördelar med långsiktig hållbarhet för samhälle, kunder och oss som företag, säger Krister Poole Jönsson, projektdirektör Caverion Sverige AB.

Fredrik Norrbom, som är Branch Manager för Johnson Controls Systems & Service AB, kommenterar samarbetet:

- I Caverion får vi en First Choice-underleverantör inom energilösningar, industrirör, svets, el, ventilation och VS. Det är en styrka att kunna gå in i större projekt och ha alla specialområden med sig. Avtalet gör att det blir enkelt att jobba tillsammans.

En annan stor fördel blir det för de gemensamma kunder som bolagen redan arbetar med idag.

- En av våra huvuduppgifter är att sköta kylanläggningarna på de fartyg som trafikerar stora delar av världshaven. Våra tekniker är utspridda globalt och verksamheten har behov av ökad servicekapacitet, säger Norrbom.

Ytterligare ett syfte med avtalet är att stärka samarbetet inom just serviceområdet där Caverion genom sin samlade kylkompetens kan samverka med Johnson Controls Systems & Service. Caverions experter kommer att kunna verka internationellt såväl som på plats i Sverige när fartygen ligger i hamn – och dessutom i andra projekt på land med olika energilösningar.