Publicerad: 29 Feb 2024

Ny vd för Daikin Sweden AB utsedd

Stéphane Cupani har utsetts till ny vd för Daikin Sweden AB och han efterträder Tom Decuypere på den posten. Stéphane Cupani har arbetat inom Daikin-koncernen under de senaste 20 åren och beskrivs framgångsrikt ha genomfört globala uppdrag i olika Daikin-anslutna företag.

Stéphane Cupani tidigare erfarenheter inom Daikin inkluderar Mellanöstern (Dubai) som Affärsutvecklingschef, Saudiarabien som Försäljningschef och Frankrike som Senior Säljchef utöver sin tid i Belgien på EMEA:s huvudkontor. Han tog över posten som vd för Daikin Sweden efter Tom Decuypere från den 1 januari 2024.

- Stéphanes omfattande erfarenhet inom både Daikin och diverse försäljningsroller är värdefull för att driva Daikin Sweden AB mot dess nästa tillväxtfas. Stéphanes breda förståelse för företagets verksamhet, i kombination med hans erfarenhet inom försäljning, positionerar honom strategiskt väl för att hitta möjligheter och driva expansionsinitiativ. Hans ledarskap och insikter inom branschen kommer att vara avgörande för att navigera i utmaningar och dra nytta av nya marknadstrender. I slutändan främjar det en hållbar tillväxt för organisationen, säger Anders Ax, försäljningschef på Daikin Sweden AB. 

Daikin Sweden AB har för närvarande 62 anställda och kontor både i Solna och Göteborg. Säljorganisationen finns representerad över hela landet. Huvudkontoret ligger på Slåttervägen 17 i Solna och i samma byggnad har Daikin Sweden AB även Sveriges första Daikin Experience Center. Experience Center rymmer både ett showroom för privatpersoner och ett utbildningscenter för installatörer och kyltekniker. 

- Daikin Sweden AB har gjort en fantastisk resa och jag ser verkligen fram emot att få vara med och utveckla verksamheten. Daikins breda produktutbud av hållbara lösningar för uppvärmning och kyla kan stötta Sveriges ambitioner om att minska koldioxidutsläppen. Vi investerar även i kunskap och utbildning för att säkerställa högsta standard på installation och service, säger Stéphane och fortsätter; Jag är imponerad av det arbete som Daikin Sweden AB har gjort och vill uttrycka min uppskattning till våra kunder och medarbetare som varit med och bidragit och jag ser fram emot att få lära känna Sverige och den svenska marknaden.