Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) är branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer, samt serviceföretag inom kyl- och värmepumpbranschen. SKVP bevakar medlemmarnas intressen och driver frågor som är viktiga för branschen.

Forskningsutvecklare

Vi sitter i lokaler i Alvik och behöver vi nu stärka vårt kansli med en "Forskningsutvecklare" som tillsammans med oss vill vara med på en fortsatt spännande och utvecklande resa.

Kyl och värmepumpar är idag en förutsättning för mycket av sådant som vi tar för givet som färsk mat från alla världens hörn, tack vare en obruten kylkedja till ett behagligt inneklimat året runt. En förutsättning för att nå uppsatta miljömål är att morgondagens energisystem inte ökar på växthusgaserna i atmosfären. Här kommer värmepumpar att spela en avgörande roll i att ersätta dagen dagens pannor som ökar koldioxidhalten i atmosfären vilket innebär att den värmepumpande tekniken framgent kommer bli allt viktigare.

Vill du delta i arbetet med att påverka en branschs utveckling som är avgörande i byggandet av det hållbara samhället är detta ett arbete för dig!

Din roll
I rollen som forskningsutvecklare kommer du ha en central roll i att samordna och leda arbete för att säkra fortsatt utveckling av branschen. Genom forskning och innovation, från anslagsansökan, projektgenomförande till resultatspridning tillsammans med omvärldsbevakning inom lagar och normer kommer du kunna guida kyl- och värmepumpsbranschen i hur byggandet av det hållbara samhället skall ske. En viktig del i detta arbete är utvecklandet av Svensk Kylnorm som på ett begripligt sätt sammanfattar hur säkra, energieffektiva och miljövänliga kyl- och värmepumpar ska konstrueras, installeras och underhållas.

Du får med ett prestigelöst förhållningssätt en flexibel roll där du genom egna initiativ kan forma din vardag och utveckla ditt och vårt fortsatta arbete. Du kommer att arbeta med ett brett kontaktnät på medlemsföretagen, myndigheter, universitet och högskolor samt våra europeiska samarbetspartners.

Du kommer bl.a. att arbeta med:

  • Samordna och leda forskningsansökningar och utvecklingsarbete
  • Vara aktiv i utvecklingen av Svensk Kylnorm
  • Driva ansökningsförfarande från EU och Sverige
  • Ha roll i samband med externa aktiviteter där SKVP är delaktiga

Din profil
För att lyckas i rollen som forskningsutvecklare ser vi att du har en akademisk examen, gärna civilingenjör inom relevant område (energiinriktning, kemi, maskin/energi, kylteknik). Du behöver inte ha så lång arbetslivserfarenhet utan kan komma direkt från högskolan. Har du däremot erfarenhet av myndighetsansökningar och anslagsfinansiering är det meriterande. Du bör ha ett stort intresse för ny teknik och innovationer inom miljöteknik och energi.

Som person är du noggrann, analytisk, självgående, stabil och beredd att ta egna initiativ. Du skall ha en vana att formulera dig i skrift med fokus på teknik. Då mycket av de regler och föreskrifter som påverkar oss arbetas fram på EU-nivå, är det av vikt att du har en vana att läsa och bearbeta text både på engelska och svenska.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tomas Löfgren, 08-764 25 85, Tomas.Lofgren@jeffersonwells.se

För att söka jobbet så följer du denna länk.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

Annons
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
17 Nov, 2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Stockholm, Sverige
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Ny annons Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Dahl knapp 2022-09
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se