Kyla VärmeTill Kyla & Värme

World Refrigeration Day är här

Publicerad: 26 Jun 2019
Den 26 juni är från och med i år den officiella Världskyldagen, eller World Refrigeration Day. Så sträck på dig lite extra denna dag om du jobbar som kyl- och värmepumpstekniker.

Att just den 26 juni valts är för den inbitna (eller kanske nördiga) kyl- och värmepumpsteknikern en självklart. Det var denna dag år 1824 som lord Kelvin föddes, ofta kallad kylteknikens fader.

Att kyl- och värmepumpsbranschen är viktig visar sig gång på gång. Under den varma sommaren förra året blev det inte minst tydligt, då mat förstördes, människor led och industrier fick stänga eftersom deras kylutrustningar inte räckte till. Kikar vi på den varma sidan av tekniken, värmepumpen, har den bidragit till enorma besparingar när det kommer till såväl ekonomi som miljö. Tack vare denna förnybara teknik har Sveriges användning av fossila bränslen för uppvärmning minskat rejält samtidigt som den sparat flera miljarder kronor för dess ägare.

Och framtiden ser ljus ut för branschen på både kort och lång sikt. Det finns en stor roll att fylla och mycket att bidra med när vi blickar framåt, inte minst om vi ska klara 1,5-gradersmålet.

Stort grattis till alla kyl- och värmepumpstekniker - världen över - på Världskyldagen 2019.

(Mer om World Refrigeration Day kan du också läsa på worldrefrigerationday.org)

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se