VVS Krafts uppdrag Sergelgatan växer

Publicerad: 4 Maj 2021
Instalcobolaget VVS Kraft kommer under våren att avsluta första etappen av Vasakronans projekt Sergelgatan 1 i centrala Stockholm. Nu är det klart att VVS Kraft också får etapp två i projektet vilket innebär ytterligare ett års arbete.

Sergelgatan är en av Sverige första och mest kända gågator. Under flera år har det pågått en utveckling och modernisering av fastigheterna längs gatan och runt Sergels torg och Brunkebergstorg. Det är en av de mest omfattande stadsutvecklingsprojekten sedan Stockholms nuvarande city byggdes för över 50 år sedan.

VVS Kraft har åt Vasakronan gjort basinstallationer av VS vid Sergelgatan 1 etapp 1 och nu ska även etapp 2 inledas. I fastigheten rivs samtliga ytor ut fullständigt och VVS Kraft byter alla installationer – värme, kyla, vatten, avlopp och dagvattensystem. Första etappen har pågått under 2020 och andra etappen ska pågå under 2021.

- Det är väldigt mycket ytterligare projekt som kommer att pågå samtidigt i fastigheten då hyresgästanpassningar av alla publika ytor skall utföras. Tidssamordningen är gigantisk då olika ytor skall tas i drift vid olika tidpunkter så att affärsverksamhet kan startas upp succesivt. Vi har under en lång tid samarbetat med Vasakronan vid många projekt med gott resultat och är stolta att vi får fortsatt förtroende i detta spännande stadsutvecklingsprojekt, säger Jerry Hellund, tf vd på VVS Kraft.

Fastigheten Sergelgatan 1 innehåller butiker, restauranger och kontor och hela projektet ska vara färdigställt 2022.

Fotograf: Instalco

Annons
9 Jun, 2021
Frigair Expo
Johannesburg, Sydafrika
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi Panasonic AQS
  • Ny annons
  • knapp
  • Bravida
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se