Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Varmvattenberedare med en inbyggd värmepump

Publicerad: 9 Okt 2014
Panasonic lanserar nu Aquarea DHW, vilken består av en varmvattenberedare med en inbyggd värmepump. Jämfört med gamla värmepannor och eluppvärmda lösningar sägs upp till 75% kunna nås, vilket skulle kunna ge en återbetalningstid på cirka 4 år.

Varmvattenberedaren kommer i två olika modeller, väggmonterad och stående, värmer vatten upp till 55 °C. Den väggmonterade tanken har utformats för att ersätta elektrisk vattenuppvärmning. Tanken finns tillgänglig i 80, 100 och 120 liter och är anpassad för kök och badrum. Den har en digital styrningsfunktion som beskrivs vara lätt att installera och bland annat har ett program för veckobaserad användning.  Den stående tanken har å sin sida en varmvattenkapacitet från 200 till 285 liter. Dessa enheter kan kopplas ihop med ytterligare en eller två värmekällor, som t ex solpaneler och externa värmepumpar, vilket innebär att man kan uppnå en högre effektivitetsnivå. Tanken gör det möjligt att ventilera ditt hem genom att använda varmluftsutblåsaren för uppvärmning av tappvatten. Kalluft kan antingen ledas ut ur byggnaden eller in i ett rum som du vill ska bli svalare.

- Den nya produktserien erbjuder husägare energibesparingar på upp till 75 procent, säger Sofia Törnlöf, produktchef på Panasonic Heating and Cooling i Norden. Produkterna är diskreta och kan installeras i olika rum, beroende på husägarens behov. Med en enkel årlig underhållsrutin, kommer denna lösning att kunna erbjuda energieffektiv vattenuppvärmning under de kommande åren. 

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ny annons
  • Kylma
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se