Välkommen till Skol-SM i Kyl- och Värmepumpsteknik

Publicerad: 3 Maj 2024
Nu är det snart dags för årets stora tävling för gymnasieelever som läser kyl- och värmepumpsteknik, Skol-SM. Tävlingen är en möjlighet för arrangörer och sponsorer att belöna och uppmärksamma eleverna med en rolig och givande aktivitet. Efter ett par års uppehåll under pandemin återvände tävlingen förra året, 2023, så årets tävling är den andra raka efter återstarten.

- Det ska bli jättekul att möta årets tävlande, domare och engagerade företag på plats när vi samlas i Jönköping den 22 maj, säger Peter Gehlin från arrangören Svenska Kyl & Värmepumpföreningen. Vi kommer ha två fantastiska dagar där deltagarna får testa sina yrkeskunskaper men samtidigt ha kul och knyta nya kontakter.

Förra årets tävling ägde rum på Polhemsskolan i Gävle och blev en stor framgång. Ett gäng mycket nöjda elever lämnade tävlingarna i Gävle med ett leende på läpparna.Vann tävlingen gjorde Eddie Atterling från Polhemsskolan i Gävle och till Bästa Skola, alltså den skola som med sina båda deltagare samlade ihop den högsta sammanlagda poängen, utsågs Polhemsskolan. Storslam för Gävle 2023 med andra ord.

I år går Skol-SM av stapeln 22-23 maj. Denna gång är det Erik Dahlbergsgymnasiet i Jönköping som står som värd för evenemanget. Totalt tolv elever från sex olika skolor deltar, med två elever från varje skola. Domare i tävlingen blir Peter Tegebjer (INSU), Mikael Dagberg (NCG) och – ny för i år – Rebecka Asteberg (Enrad). De praktiska delarna av provet kommer i år att ha ett större fokus på själva kylprocessen något som både domare och SKVP ser fram emot.

För den person eller det företag som vill vara med och stötta tävlingen finns det flera möjligheter.

- Självklart är man välkommen att heja fram deltagarna på plats och ta del av tävlingsmomenten, det brukar kunna bli rätt spännande, fortsätter Peter. En annan viktig del i arrangemanget är att vi även får företag som är med och stöttar oss med materiel eller priser till deltagarna. Alla förslag mottages tacksamt, det är bara att höra av er till mig eller min kollega Johan Landé.

Kontaktuppgifter till Johan och Peter hittar du på skvp.se

På bilden: Eddie Atterling från Polhemsskolan, vinnare av Skol-SM 2023
Foto: Erik Thor

Annons
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
28 Maj, 2024
ARBS 2024
Syndey, Australien
29 Maj, 2024
14th IIR Conference on Phase-Change Materials and Slurries for Refrigeration and Air Conditioning
Paris, Frankrike
10 Jun, 2024
ATMOsphere America Summit 2024
Washington DC, USA
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Svalinn_2024
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se