Tomas Haglund är ny vd för CTC AB

Publicerad: 14 Mar 2024
Tomas Haglund tillträdde som vd för CTC AB den 1 mars 2024 och beskrivs vara en engagerad ledare med mångårig internationell erfarenhet av affärsutveckling och förhandlingar inom verkstadsindustrin. Tomas kommer senast från Cetetherm, ett bolag som likt CTC AB ingår i Nibe-koncernen.

Tomas har tidigare varit verksam i såväl börsnoterade som ägarledda företag och uppges vara en förespråkare av decentralisering och dess positiva effekter på organisationer i form av engagemang, snabbhet, ansvar och resultat. Han är civilekonom i grunden med utbildning inom företagsledning, business administration och management. Senast kommer han från vd-posten på Cetetherm, ett bolag som likt CTC AB ingår i Nibe-koncernen.

- CTC är ett fint gammalt småländskt företag med mycket kompetens och stor värme. Visionen är att förstärka CTC:s position som premiummärke i Sverige samt kraftigt accelerera vår internationella närvaro och tillväxt. Under min första tid som VD kommer jag att fokusera på att lära känna företaget och fatta nödvändiga beslut för fortsatt lönsam tillväxt, säger Tomas Haglund.

CTCs verksamhet finns huvudsakligen i Ljungby, med dotterbolag i flera länder i Europa, och omfattar varumärken som CTC, Bentone, Turboflame med flera. Bolaget har varit en del av Nibe-koncernen sedan 2017.

Marknaden för värmepumpar har varit positiv och utmanande de senaste åren där företag inom branschen fått anpassa sig till skiftande efterfrågan och marknadsförutsättningar.

- CTC:s utmaning är att balansera den nuvarande trögheten i marknaden, samtidigt som vi har ett tydligt fokus på vår långsiktiga målsättning, vilket är att utveckla våra affärer, såväl i Sverige som internationellt. Detta arbete kommer att kräva fortsatta investeringar i nya produkter och teknik samt stödja fortsatt utveckling genom kompetensförstärkning, säger Tomas Haglund.

Tomas Haglund efterträder Helene Richmond som har valt att gå i pension. Helene kommer att fortsätta med en del styrelseuppdrag internt i Nibe-koncernen i andra bolag.

 

Annons
Annons
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
21 Apr, 2024
11th Asian Conference on Refrigeration and Air Conditioning
Jeju, Sydkorea
23 Apr, 2024
Nordbygg 2024
Stockholm, Sverige
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Knapp april

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se