Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Thermia lanserar Calibra Eco – en bergvärmepump med R452B

Publicerad: 11 Dec 2020
Thermia lanserar nu sin sprillans nya bervärmepump Calibra Eco – vilken bland annat beskrivs som världens första bergvärmepump med köldmediet R452B.

Bergvärmepumpar är redan ett miljösmart val eftersom de utnyttjar en förnyelsebar energikälla. Med Calibra Eco sortimentet säger sig Thermia ännu bättre möta den växande efterfrågan på miljövänligare alternativ. Värmepumpen beskivs inte bara vara en av de mest effektiva, utan även den första bergvärmepumpen med köldmediet R452B.

Köldmediet R452B har ett lågt GWP-värde. Detta i kombination med att Calibra Ecos konstruktion inte behöver lika mycket köldmedium som vanligt, så uppges den s.k. C02-ekvivalenten mycket låg jämfört med liknande bergvärmepumpar på marknaden. 

I övrigt beskrivs Calibra Eco vara samma smarta värmepump som Calibra, med alla dess funktioner och fördelar. Tack vare den senaste tekniken kan den kontinuerligt kalibrera in sig efter värmebehov och borrhål. Det ta för att anläggningen ska kunna utnyttjas till max, oavsett om du sätter in den i ett nybyggt hus, byter ut en gammal värmepump eller en annan värmekälla. Calibra Eco har ett högt SCOP-värde (upp till 5,96) och en hög total årsvärmefaktor vilket ska borga för en  minimal energiåtgång över hela året.

Med Calibra Eco stärker vi också Thermia bergvärmesortiments effektspann genom att introducera en ny storlek som täcker effektområdet 4–16 kW, vilket ytterligare ökar möjligheten att hitta rätt alternativ för ännu fler.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • knapp
  • Kylma
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se