Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Teknisk Fastighetsservice förvärvar Umeå El och VVS Automatik

Publicerad: 11 Feb 2021
Teknisk Fastighetsservice AB, TFS, med huvudkontor i Sundsvall förvärvar Umeå El och VVS Automatik Aktiebolag i Umeå med 17 anställda och en omsättning på ca 20 Mkr. Umeå El och VVS Automatik Aktiebolag bedriver verksamhet främst inom el och automation och har bedrivit verksamhet sedan 1990.

TFS Styrelseordförande Jakob Granström kommenterar förvärvet som ett viktigt steg i utvecklingen av automation inom TFS geografiska område. Med förvärvet kommer organisationen att förstärkas ytterligare och tillföras resurser och kompetens som kan användas inom hela det geografiska område som bolaget verkar inom. Bolaget beskrivs stå väl rustat att bli en av de ledande aktörerna till att skapa framtidens fastighetsteknik. 

Lokalt i Västerbotten innebär förvärvet ett bredare utbud av tjänster och avsevärt större resurser då antalet medarbetare kommer att uppgå till nästan 40 personer. TFS är redan före detta förvärv ett av Norrlands större organisationer inom fastighetsteknisk service och underhåll.

Teknisk Fastighetsservice AB är ett företag verksamt inom service, förebyggande underhåll samt installation av fastighetstekniska installationer för ventilation, värme, kyla, el samt automation. Verksamheten är belägen i Norrland med kontor i Sundsvall, Östersund, Umeå, Lycksele, Luleå, Boden, Piteå, Hudiksvall, Bollnäs, Söderhamn, Gävle, Örnsköldsvik samt Sandviken.

Teknisk Fastighetsservice AB har sitt huvudkontor i Sundsvall, omsatte 2019 drygt 260 Mkr och har efter förvärvet ca 210 medarbetare.
Bolaget ingår i en koncern med mer än 300 medarbetare och en omsättning på ca 450 Mkr. Balansomslutningen uppgår till drygt 800 Mkr.
 

Annons
9 Jun, 2021
Frigair Expo
Johannesburg, Sydafrika
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi Panasonic
  • Kylma
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Bravida
  • knapp
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se