Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Tävling efterfrågar energiteknik för framtidens småhus

Publicerad: 26 Apr 2016
WSP projektleder en ny teknikupphandling av kombinerade värme- och ventilationssystem för energieffektiva småhus. Uppdragsgivare är en beställargrupp bestående av småhustillverkare och branschorganisationen Trä- och möbelföretagen TMF, samt Energimyndigheten.

Teknikupphandling är konsten att köpa det som inte finns på marknaden. Det sker genom att en grupp beställare enas om en kravspecifikation och att de tillsammans lovar att köpa de nya produkterna. Nu har en beställgrupp med småhustillverkare och deras branschorganisation TMF tillsammans med Energimyndigheten gått samman för att köpa kombinerade system för värme och ventilation som ska användas i energieffektiva småhus.

– Det finns ett stort behov av att anpassa installationer och teknik till de nya energieffektiva småhusen, så upphandlingen är angelägen på många sätt. WSPs uppdrag har varit att med hjälp av referensgruppen och experter sammanställa upphandlingens kravspecifikationer och alla underlag. Vi håller även i helheten för frågor, utvärdering och beslut på vinnare i slutet av året, säger Agneta Persson, konsult WSP Sverige.

Syftet med teknikupphandlingen är att ta fram anpassad teknik för de energibehov som kvarstår i energieffektiva hus och på så sätt installera system med korrekta effekter. Detta för att underlätta för småhusköpare att få ett kostnadseffektivt och samtidigt ett klimatsmart boende. De nya utrustningarna ska installeras i verkliga hus och det är tänkt att de ska bli en standardproduktion som ersätter dagens installationer.

Alla är välkomna att lämna tävlingsbidrag senast 2016-09-01.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • knapp
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se