Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Swep blir distributör för nytt energiåtervinningssystem

Publicerad: 25 Apr 2019
Swep International har tecknat ett försäljningsavtal med Swedish Enjay AB. Enjay är ett innovationsföretag som har utvecklat en lösning för att återvinna energi i utmanande miljöer som restaurangköksventilation.

Av världens totala energiförbrukning går över 40 procent till att värma upp och kyla ner byggnader. En betydande del uppges läcka rakt ut genom ventilationen och mycket av denna har tidigare varit svår att återvinna på grund av föroreningar som t ex fett och sot. Enjay har lyckats återvinna denna energi med sin innovation Lepido som kombinerar två svenska uppfinningar: en speciell luftvärmepump och en funktion som gör att det patenterade återvinningsbatteriet överlever fett, sot och fukt i luften och kan därför hantera tuffa miljöer som restaurangventilation.

- Vad vi ser som unikt med Enjay är att det finns en praktisk och ekonomisk lösning för att återvinna energi från något som idag bara släpps rakt in i luften. Med våra lödda plattvärmeväxlare säkerställs även den bästa överföringen av energi i Lepido-installationerna, så förutsättningarna för ett starkt partnerskap är fantastiska, säger Sören Friis-Hansen, VP Corporate Business Development vid Swep . Enjays innovativitet och erfarenhet inom detta område kombinerat med Sweps inflytande, försäljningskanaler och globala täckning ger också tilltalande och starka synergier som i slutändan kommer kunderna och världens olika initiativ för en hållbar energiförbrukning tillgodo.

- Den globala klimatfrågan är en mycket stark drivkraft för oss, att utveckla produkter som kan göra en avgörande skillnad mot miljön. Verklig förändring sker endast med en stark inverkan på marknaden och därför innebär avtalet med Swep mycket för oss. Swep delar vår vision att ju mer pengar våra kunder sparar desto större miljöbesparingar, säger Jesper Wirén, vd för Enjay.

Bildtext: Teammedlemmar från Swep och Enjay AB.
Foto: Swep

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se