Swegon köper nederländsk leverantör av inomhusklimatsystem

Publicerad: 4 Jul 2024
Swegon kliver åter in på den nederländska marknaden genom förvärv av HC Groep, leverantör av lösningar för inomhusklimat. Bolaget är sedan 2020 ägt av Gilde Equity Management och beskrivs ha en stark position på den nederländska marknaden med 10 varumärken som omfattar fastighetens hela inomhusklimatsystem, inklusive fastighetsautomation.

- Jag är mycket glad att kunna välkomna HC Groep till Swegonfamiljen. HC Groep har ett brett produkt- och tjänsteutbud samt etablerade affärsrelationer genom hela värdekedjan på den nederländska marknaden, en av de mest progressiva marknaderna inom hållbara byggnader. HC Groep är involverade i såväl nybyggnation som renoveringsprojekt och vi är stolta över att få samarbeta med en så framstående partner inom detta område”, säger Andreas Örje Wellstam, vd Swegon Group. HC Groeps starka och välrenommerade varumärken i kombination med deras effektiva och entreprenöriella struktur kommer att bli en tillgång för oss på Swegon. 

Jos van Gelder, vice vd på HC Groep:
- Vi är väldigt tacksamma för givande år med Gilde och ser nu fram emot nästa steg. Tillsammans med Swegon kommer vi att fortsätta investera i vår verksamhet och våra tjänster, och i att vara ledande inom lösningar för hållbara fastigheter. Swegons starka internationella nätverk kommer att vara värdefullt för HC Groeps långsiktiga framtida utveckling.

HC Groep kommer att fortsätta verka på den nederländska marknaden under befintligt namn och ledning. Bolaget 1995, har 386 anställda, med huvudkontor och produktion i Waalwijk i Nederländerna. Omsättningen 2023 uppgick till 106,4 miljoner euro. 

På bilden, från vänster: Eschwin Hetzenauer (Gilde Equity Management), Andreas Örje Wellstam (Swegon), Ron van Kan och Jos van Gelder (HC Group).
Foto: HC Group

11 Aug, 2024
16th IIR-Gustav Lorentzen Conference
College Park, USA
27 Aug, 2024
China Heat Pump Conference 2024
Shenzhen, Kina
30 Sep, 2024
Interclima
Paris, Frankrike
8 Okt, 2024
Chillventa 2024
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se