Stororder till Dahlmans Kylteknik och Labkyl under affärsnamnet Tesab Väst

Publicerad: 4 Maj 2021
Orkla Foods Sverige bygger om sin kylanläggning i Kungshamn genom att byta ut de gamla ammoniakanläggningarna och i stället gör en satsning på CO2 som köldmedium genom den senaste DLE-tekniken. DLE är ett koncept som kommer stå för Orklas totala behov av kyla och värme.

DLE-aggregaten är uppbyggda på fabriksfärdiga ramaggregat som kräver kort installationstid på plats. Slutresultatet uppges ge Orkla stora fördelar med redundans och driftsäkerhet samt höggradig återvinning av energi. Den återvunna energin kommer i praktiken värma upp hela fastigheten, producera varmvatten och även kunna användas för avfrostning av frysrum och upptining av fiskblock. Den miljövänliga lösning Dahlmans Kylteknik och Labkyl presenterat är klart mer prisvärd i förhållande till de flesta andra tänkbara lösningar. Dessutom ger den goda energihanteringen på alla plan i slutänden en mycket god totalekonomi. Projekteringen är genomförd och installationsarbetet beräknas starta under sommaren 2021.

Dahlmans Kylteknik och Labkyl agerar här tillsammans under affärsnamnet Tesab Väst. Dahlmans Kylteknik och Labkyl har under åren haft ett nära samarbete och är i dag två av de företag i Sverige som arbetat längst med det klimatneutrala köldmediet CO2. Tesab Väst är starten för de båda företagens gemensamma plan att bli starkare i Västra Götaland och Göteborg.

Orkla är en av Nordens ledande aktörer av varumärken och konceptlösningar till dagligvaruhandel samt storhushåll och i Sverige har Orkla ett femtontal lokala anläggningar och drygt 3000 anställda.

Orkla Foods i Kungshamn har ett tjugotal produktionslinjer där de tillagar kaviar, sill, matjessill, ansjovis, pastejer, stuvningar till deras olika marknader. Där finns också en råvarucentral för råvaror med en lagringskapacitet på 100 000 tunnor.

Annons
9 Jun, 2021
Frigair Expo
Johannesburg, Sydafrika
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Panasonic Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Bravida
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se