Självvulkaniserande ytbeklädnad för att täcka mekanisk utrustning

Publicerad: 11 Sep 2023
Armacel presenterar vad man beskriver som en revolutionerande lösning för att täcka mekanisk utrustning. ArmaClad Arma-Chek Wrap uppges vara ett mycket flexibelt, självvulkaniserande beklädnadsmaterial som ska erbjuda hög mekanisk och UV-beständighet.

Med Arma-Chek Wrap sähs installationen av flexibla täckmaterial nu ännu enklare och snabbare.Täckmaterialet lindas runt det isolerade röret med en överlappning på 20 mm och ansluter själv till isoleringsmaterialets yta utan några ytterligare åtgärder, extra lim eller tejp. Enligt Armacell är det det bästa av allt att det inte vulkaniseras omedelbart, installationen kan justeras inom 10 till 20 minuter efter appliceringen. En kniv eller sax är allt som behövs för installationen.

Till skillnad från styva mantelsystem återhämtar sig det flexibla materialet från mekanisk påverkan utan några bucklor, vilket skulle kunna leda till en komprimering av isoleringen undertill och kondens på röret. Det flexibla höljet ska också göra det enkelt att applicera även i de trängsta utrymmena och svåra byggsituationer. Dessutom, eftersom det svarta täckmaterialet beskrivs vara mycket absorberande kan tunnare isoleringstjocklekar specificeras för att förhindra kondens.

- Oavsett om det gäller skydd av isolerade rör, kanaler, böjar, flänsar, T-stycken eller kärl är Arma-Chek Wrap mångsidig och kan installeras på olika tekniska isoleringsmaterial. Det är den perfekta lösningen när det behövs en snabb täckning, säger Sascha Kaiser, Product Manager EMEA på Armacell. Vår nya täckning är även lämplig för utomhusapplikationer: Den är UV- och väderbeständig, regntät och resistent mot de flesta kemikalier. Det fukt- och vattentäta materialet skyddar teknisk utrustning från korrosion under isolering (CUI).

 

10 Okt, 2023
SIFA 2023
Paris, Frankrike
12 Okt, 2023
Refcold India
Chennai, Indien
24 Okt, 2023
European Heat Pump Summit
Nürnberg, Tyskland
25 Okt, 2023
ISK-Sodex
Istanbul, Turkiet
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Dahl knapp 2022-09
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se