Sens tilldelas projekt värt 10 700 000 av Uppsalahem

Publicerad: 19 Apr 2021
Sens har fått i uppdrag av Uppsalahem att konvertera 288 lägenheter på Djäknegatan till ett nytt energisystem. Idag värms lägenheterna genom vattenburna radiatorer via fjärrvärme, och det saknas energiåtervinning på ventilationen. Lägenheterna är byggda i mitten av 60-talet och en uppgradering av energisystemet kommer leda till väsentliga förbättringar i energi och miljöprestanda.

Sens system omfattar frånluftsaggregat samt 3 värmepumpar på 88 kW vardera för att ta hand om energin i frånluften. Genom det innovativa sättet att återvinna energi, men samtidigt även behålla fjärrvärmen, uppnås en optimal energiprestanda på anläggningen. Sens kommer utföra hela entreprenaden inklusive bygg- och anläggningsarbeten liksom nödvändig rördragning. Vidare ansvarar Sens för driftsättning och injustering av anläggningen.

Systemet är det tredje som Uppsalahem beställt av Sens , och det andra som handlar om frånluftåtervinning. Det visar på att Sens system har hållit hög kvalité och en god relation mellan pris och prestanda.
- Det är fantastiskt att vi fått förtroendet från Uppsalahem att bygga den här anläggningen. Den kommer spara stora mängder energi, och därmed bidra till en minskad energianvändning. Det är också roligt att det är en återkommande kund, och en återkommande typ av anläggning, säger Calle Wellenius VD på Sens.

Tilldelningsbeslutet har ett kontraktsvärde på 10 780 000kr, och kommer vinna laga kraft under april om det inte överklagas. Projektstart är beräknad till 1/6, och slutbesiktning skall ske innan årsskiftet.

Annons
9 Jun, 2021
Frigair Expo
Johannesburg, Sydafrika
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi Panasonic
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • knapp
  • Bravida

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se