Kyla VärmeTill Kyla & Värme

SENS inleder en satsning att kommersialisera sin patentportfölj

Publicerad: 3 Sep 2021
SENS har beslutat att utveckla verksamheten genom att inleda kommersialisering av bolagets patentportföljer med ambitionen att säkra kritiska affärer framöver. Med lång erfarenhet i ryggen avser Bolaget även att initiera en ny satsning med fokus på storskaliga projekt.

I dagsläget har SENS tre patentportföljer på de mest relevanta marknaderna: Sverige, EU, USA samt vissa asiatiska länder. Värmepumpspatenten avser att effektivisera dagens värmepumpar där systemlösningen utvecklats med stöd av KTH. I beaktande av att skydda värmepumpspatentet har fyra kompletterande patent tagits fram.

Ett av de mer intressanta patenten omfattar en varvtalsstyrd kompressor vilken anpassar värmepumpens kapacitet. I jämförelse med äldre värmepumpar med antingen ett av/på-läge, bidrar den patenterade lösningen med en besparing på driftkostnaderna. SENS anser att det är ett starkt patent och uppskattar att teknologin används bland många värmepumpstillverkare idag. Bolaget har länge arbetat med en egen värmepumpsteknik och vissa delar av denna teknik går att applicera i konventionella värmepumpar till både mindre villor och större fastigheter. Vidare bedömer SENS att det finns anledning att utreda patentintrång gällande varvtalsstyrningstekniken.

SENS har beslutat att utveckla verksamheten genom att inleda kommersialisering av bolagets patentportföljer med ambitionen att säkra kritiska affärer framöver. Med lång erfarenhet i ryggen avser Bolaget även att initiera en ny satsning med fokus på storskaliga projekt. SENS ser därigenom möjligheter att realisera en stark tillväxt och nya affärsframgångar utifrån Bolagets patent som i dagsläget utgörs av tre patentportföljer. SENS har som målsättning att upprätthålla sina patent, samt utnyttja den kommersiella bärkraft patentfamiljerna medför. Patenten anses ha ett strategiskt värde varpå kommersialiseringen är en viktig del i SENS nya satsning.

Om värmepumpspatentet och dess kompletterande patent

I dagsläget har SENS tre patentportföljer på de mest relevanta marknaderna: Sverige, EU, USA samt vissa asiatiska länder. Värmepumpspatenten avser att effektivisera dagens värmepumpar där systemlösningen utvecklats med stöd av KTH. I beaktande av att skydda värmepumpspatentet har fyra kompletterande patent tagits fram.

Ett av de mer intressanta patenten omfattar en varvtalsstyrd kompressor vilken anpassar värmepumpens kapacitet. I jämförelse med äldre värmepumpar med antingen ett av/på-läge, bidrar den patenterade lösningen med en besparing på driftkostnaderna. SENS anser att det är ett starkt patent och uppskattar att teknologin används bland många värmepumpstillverkare idag. Bolaget har länge arbetat med en egen värmepumpsteknik och vissa delar av denna teknik går att applicera i konventionella värmepumpar till både mindre villor och större fastigheter. Vidare bedömer SENS att det finns anledning att utreda patentintrång gällande varvtalsstyrningstekniken

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • knapp
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se