SENS har fått in en order på alternativkostnads-analys från fjärrvärmekund

Publicerad: 29 Apr 2022
SENS har fått in en order på 300 tkr för alternativkostnads-analys från fjärrvärmekunder som vill kunna jämföra sin kostnader med vad alternativa uppvärmningsformer skulle innebära.

SENS äger sedan fem år en numerisk TRNSYS modell för Geoenergisystem med borrhålslagring som utnyttjas för optimering samt dimensionering av enskilda system med en kombination av värme- och kylabehov. SENS har därefter vidareutvecklat den berövade modellen samt kombinerat den med koncepten för SENS alternativkostnadsverktyg Kundkalkylen som utnyttjas i Prisdialogen mellan fjärrvärmebolag och fjärrvärmekunder.

Detta har resulterat i att SENS nu på ett kostnadseffektivt sätt kan genomföra en kvantitativ analys för energibolagets totala fjärrvärme- och fjärrkylakunder, alltså jämföra varje enskild anläggnings fjärrvärme- och fjärrkyla-kostnad med alternativkostnaden för en geoenergilösning. På så sätt kan konkurrenskraften i fjärrvärmens och fjärrkylans prissättning kvantifieras och därmed skapa affärsnytta. Detta uppges ha uppskattats och skapat stark efterfrågan på från SENS kunder hos fjärrvärmebolagen. 

Annons
1 Jun, 2022
Frigair
Johannesburg, Sydafrika
28 Jun, 2022
MCE Mostra Convegno Expocomfort
Milano, Italien
5 Jul, 2022
Mega Clima
Lagos, Nigeria
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se