Sandbäckens ökar omsättningen med närmare 40 procent

Publicerad: 24 Feb 2015
Nyetableringar, nya stora uppdrag, strategiska rekryteringar och fem nya delägare, så kan man sammanfatta år 2014 för Sandbäckens. Satsningarna har genererat en omsättningsökning på närmare 40 procent med en fortsatt bra lönsamhetsutveckling. Ambitionen är att fortsätta expandera i samma takt och utöka den geografiska marknaden.

Sandbäckens grundades för 20 år sedan i Linköping. Idag finns företaget på nio orter med drygt 300 medarbetare och drivs som en företagsgrupp där verksamheterna på respektive ort ingår som egna bolag. Företaget utför bl a rörinstallationer till process- och komfortkylanläggningar.

– Vi är en av landets största entreprenörer idag, men fortfarande har vi kvar det lilla företagets själ med lokal förankring, entreprenörsanda och snabba beslutsvägar. Det är också vår viktigaste framgångsfaktor och någonting vi värnar, säger Arne Rydberg, koncernchef.

Sandbäckens omsatte cirka 430 miljoner under det gångna året och räknar med att nå en omsättning på en miljard samt att ha en betydligt större geografiskt täckning inom fyra år.

– Nu ökar vi takten ytterligare och satsar på att etablera oss på minst tre nya orter under 2015. Redan inom någon månad kommer årets första nyetablering stå klar, säger Arne Rydberg.

Företaget har också börjat se över sin grafiska profil och vitaliserat sin logotyp.
– Det är viktigt att vår grafiska profil speglar vilka vi är. Den nya loggan är ett första steg i ett större varumärkesarbete. Ska vi lyckas växa i den här takten är ett starkt varumärke viktig då vi kommer att behöva locka till oss många nya medarbetare, säger Arne Rydberg.
 

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Dahl knapp 2022-09
  • AQS Produkter
  • Ahlsell
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se