Samsung lanserar 3D-kartvy i appen SmartThings

Publicerad: 26 Mar 2024
En ny kartfunktion i Samsungs app för det smarta hemmet ska ge både bättre överblick och göra det enklare att se enheterna i hemmet och kunna justera belysning, temperatur, luftkvalitet och energiförbrukning.

Den nya funktionen beskrivs förenkla överblicken av hemmet genom att förvandla en helt vanlig planlösning till en 3D-modell i Samsungs SmartThings-app. Det ska göra att man tydligt ser sina enheter och enkelt kan justera belysning, temperatur, luftkvalitet och energiförbrukning.

Kartan i SmartThings uppges lösa utmaningen med att många har allt fler uppkopplade enheter i hemmet. Exempelvis tar funktionen bort behovet av att lokalisera varje enhet separat innan den ska användas. I 3D-vyn får användaren snabbt en överblick över alla uppkopplade enheter i appen i realtid.

SmartThings har tidigare haft en kartvy i 2D, som krävde att användaren matade in planlösningen av sitt hem manuellt. Den uppdaterade 3D-versionen kan i stället ta hjälp av rumslig AI, eller Spatial AI, som är inbyggd i vissa Samsung-enheter. Här används LiDAR-sensorer som mäter och ritar en exakt 3D-planlösning av hemmet. Samsung har också förbättrat kartvyns filterfunktioner, vilket gör det enklare att ha koll på och styra just den enhet man vill använda.

Den nya kartvyn nås via SmartThings-appen i Android- och iOS-enheter samt i TV-apparater. Under årets första hälft kommer också vissa funktioner att bli tillgängliga på ytterligare enheter, exempelvis kylskåpet Family Hub. Kartvyn lanserades i Korea och USA under fjolåret, men kan nu användas i alla länder som har tillgång till SmartThings.

- På Samsung jobbar vi ständigt för att det ska bli enklare att styra sina enheter i hemmet, både när man vill och varifrån man vill. Den här nya kartfunktionen är ett resultat av det arbetet. Vi kommer att fortsätta släppa funktioner och tjänster så att fler kan få uppleva alla fördelar som ett riktigt smart hem för med sig, säger Henrik Aronsson, Vice President, Samsung Electronics Nordic.

Samsung samarbetar också med byggföretag för att göra funktionen tillgänglig även för kontor och andra ytor utanför hemmet. Parallellt fortsätter man att utveckla nya funktioner, som bland annat en optimerad användarupplevelse (UX) för stora skärmar, vilket hjälper B2B-operatörer med skyltning. En annan funktion är Quick Control, som gör det möjligt för användare att enkelt komma åt nyckelfunktioner.

Annons
Annons
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
21 Apr, 2024
11th Asian Conference on Refrigeration and Air Conditioning
Jeju, Sydkorea
23 Apr, 2024
Nordbygg 2024
Stockholm, Sverige
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell
  • Knapp april

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se