Samsung Electronics Air Conditioner Europe för första gången på ISH

Publicerad: 3 Mar 2023
Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) kommer för första gången att delta på ISH 2023. Där säger man sig komma att visa upp ett omfattande utbud av värmepumpslösningar, inklusive högtemperaturvärmepumpen EHS Mono HT Quiet, den nya EHS Mono R290-serien och andra nyheter inom sitt produkt- och tjänsteutbud.

Årets tema för ISH är ”Solutions for a sustainable future”. I fem dagar kommer utställare att visa upp sina innovationer ”som bidrar till att uppnå klimatskyddsmål och en ansvarsfull och effektiv användning av resurser”. Med fokus på värmelösningar kommer SEACE att stå värd för plenarsessioner om flera olika ämnen inom området, inklusive tekniska presentationer av några av Samsungs nyckelprodukter och tjänster:

EHS Mono HT Quiet – Enrligt beskrivningen är det en högtempererad, tystgående som ska passa de flesta typer av bostäder. Den uppges kombinerar avancerade funktioner och ny teknik för att uppnå varmvattentemperaturer på upp till 70 °C för uppvärmning av bostäder och ska ha ljudnivåer motsvarande 35 d(BA) med ett 4-stegs tystgående läge. Den höga utgående vattentemperaturen gör att denna värmepump uppges vara särskilt passande för att ersätta värmesystem som drivs av fossila bränslen som olja- och gaspannor. Dessutom beskrivs EHS Mono HT Quiet vara enkel att installera och underhålla och har kapaciteten att tillförlitligt tillhandahålla 100 % uppvärmningsprestanda även i extremt kallt väder. Denna värmepump har nyligen även tilldelats priset Design Plus powered by ISH i kategorin uppvärmning/luftkonditionering och är också Quiet Mark-certifierad.

EHS Mono R290 – Det senaste tillskottet till Samsungs utbud av monoblock-högtemperaturvärmepumpar. EHS Mono R290 använder det naturliga köldmediet (R290). EHS Mono R290-sortimentet erbjuder två alternativ: En enhet med pumpintegrerad lösning som beskrivs vara enkel att installera, eller en enhet som gör det möjligt att installera pumpen på plats. Genom att lansera denna nya serie säger sig Samsung vara redo att uppfylla framtida F-gasförordningar som förväntas träda i kraft om några år. 

NRAC- Samsungs luft-luftvärrmepumpar designade för nordiskt klimat. Dessa luftvärmepumpar beskrivs av Samsung vara mycket kraftfulla samtidigt som de har en låg ljudnivå. De uppges leverera effektiv värme ned till -30°C. Du kan styra dem appen SmartThings9 och övervaka energianvändingen.

SmartThings Energy kombinerar uppkopplat boende och IoT med energiövervakning i hemmet, individuell enhetsövervakning och energieffektivitet. Med SmartThings Energy kan användare ta kontroll över hushållets energiförbrukning. Baserat på användarvanor rekommenderar appen olika sätt att bli mer energieffektiv och möjliggör enkel övervakning och hantering av energiförbrukningen för en rad olika apparater i hemmet. SmartThings Energy integrerar funktioner som stöder installationer för ”netto-nollenergihus” (till exempel värmepumpar i kombination med solceller, elbilsladdare och energieffektiva lösningar).

EHS Cloud Service – En ny molnbaserad lösning avsedd att hjälpa tekniska partner som installatörer att erbjuda proaktiv service och support till sina kunder. Den beskrivs kunna tillhandahålla data och insikter som möjliggör fjärroptimering av en enhets prestanda, tillsammans med problemlösning i realtid. Med EHS Cloud Service ska användare kunna dra nytta av möjligheten till eskalering av fjärrservice samt funktioner som uppdateringar i realtid för att övervaka systemets beteende, automatisk rapportering, översikter över energiförbrukning och kartöversikter som underlättar fältbesök.

Wim Vangeenberghe, ordförande i Samsung Electronics Air Conditioner Europe, säger:

- Vi är stolta över att delta på ISH 2023, den ledande mässan för HVAC-branschen i år. På Samsung strävar vi efter att skapa branschledande klimatlösningar som ständigt förbättrar hur människor lever och arbetar. Vi ser verkligen fram emot att visa och demonstrera våra senaste produkter och serviceinnovationer, till exempel vår prisbelönta EHS Mono HT Quiet och den framtidsanpassade EHS Mono R290-serien, på en så viktig plattform för branschen. ISH kommer att bli en rik erfarenhet där vi kan utbyta värdefulla idéer med alla experter, partner och kunder som vi får träffa.

 

Annons
5 Apr, 2023
HFO 2023
Shanghai, Kina
7 Apr, 2023
CR Expo
Shanghai, Kina
27 Apr, 2023
IIR: Ammonia and CO2 Refrigeration Technologies
Ohrid, Makedonien
11 Maj, 2023
ISH China & CIHE
Peking, Kina
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Dahl knapp 2022-09
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se