Samsung lanserar nu EHS Mono med R290

Publicerad: 27 Feb 2024
Det var under ISH i Frankfurt förra året som Samsung presenterade EHS Mono R290 för första gången. Nu lanseras den på marknaden och kommer i fyra effektstorlekar, från 5kW och upp till 16kW.

Enheterna på 5 och 8 kW har en höjd på 850 mm medan enheterna på 12 och 16 kW har en höjd på cirka 1 000 mm. EHS Mono R290 finns också med pump inkluderat. EHS Mono R290 med pump har hydrauliska komponenter, som pump och expansionskärl i utomhusenheten, samt styrenhet och Wi-Fi-kit. Värmepumparna beskrivs ge jämn tillförsel av varmvatten med en temperatur på upp till 75 °C och sägs därför vara speciellt lämplig när man vill byta värmesystem i bostäder som värms av fossila bränslen, utan att det krävs ytterligare investeringar för att förbättra radiatorsystemet. Vidare uppges den kunna leverera 100 % uppvärmningsprestanda vid temperaturer ned mot -10 °C och producerar också tappvarmvatten på 70 °C när utomhustemperaturen är -10 till 43°C utan att använda boostervärmaren, vilket ska energi när den producerar varmvatten på varma sommardagar.

Manuel Sanchez Sanz, direktör Pre-Sales, Business Development, Product Marketing på Samsung Electronics Air Conditioner Europe, säger:
- EHS Mono R290-värmepumpen är ett betydande steg framåt inom uppvärmningstekniker för bostäder för Samsung. Med ett köldmedium som erbjuder ett lägre GWP och högre varmvattentemperaturer är denna värmepump något helt nytt för husägare. Genom att lansera denna nya serie är Samsung redo att uppfylla framtida europeiska förordningar som förväntas träda i kraft inom den närmaste framtiden, t.ex. EU-lagstiftningen om F-gaser, och bidra till att uppnå målen i Europas ”Fit for 55”-paket och i Montrealprotokollet.

EHS Mono-utomhusenheten uppges också vara konstruerad för att vara enkel att installera och underhålla. Värmepumpens interna komponenter kan nås via sidopanelen som tas bort genom att lossa på tre skruvar. Värmepumpens utomhusenhet har ett dubbelskiktat ljudisoleringssystem med en patenterad Groove Grid Felt-design, som effektivt ska stänga ute och absorbera de ljud som alstras av kompressionsdelarna och vibrationer. Fjäderhylsor, istället för gummihylsor, används för kompressormonteringen, vilket uppges minskar vibrationsöverföringshastigheten med 90 %.

Den nya serien av värmepumpar kan också anslutas till SmartThings Energy för att maximera besparingar och optimera energianvändningen. Samsungs SmartThings Energy beskrivs vara ett av de största öppna ekosystemen av anslutna enheter i världen och är kompatibelt med röstassistenter som Bixby, Google Home och Amazon Alexa och en mängd olika enheter. Efter uppkoppling kan användare övervaka energianvändningen och potentiellt minska energiförbrukningen med sparläget. En annan funktion som kan minska energiförbrukningen ytterligare är AI-energiläget. Genom att lära sig användarens användningsmönster anpassar den varmvattentemperaturen för att erbjuda komfort utan att använda så mycket energi.

EHS Mono R290 är också kompatibel med EHS Cloud Service och kan integreras med SmartThings Energy, som erbjuder tekniker olika tekniska data och insikter, möjliggör fjärrövervakning av enheten samt energibesparande automatisering. EHS Cloud Service erbjuder allt från automatiska rapporter till olika typer av funktionsfel, och från statuskontroller till information om energiförbrukning, så att tekniker kan ställa en förhandsdiagnos av potentiella problem och ta med sig de delar och den utrustning som krävs när de besöker användarens hem. Denna tjänst gör det också möjligt att lösa mindre problem på avstånd.

Annons
Annons
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
21 Apr, 2024
11th Asian Conference on Refrigeration and Air Conditioning
Jeju, Sydkorea
23 Apr, 2024
Nordbygg 2024
Stockholm, Sverige
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Ahlsell
  • Kylma
  • Knapp april
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se