Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Rototec förvärvar Upplands Borrteknik

Publicerad: 4 Okt 2016
Rototec koncernen fortsätter växa och stärker sin position i Sverige genom sammanslagning med Upplands Borrteknik AB. Affären trädde i kraft 30 september 2016.

Upplands Borrteknik är etablerade norr om Stockholm och beskrivs ha många likheter med Rototec i det att man är inne i en expansiv fas samt har en ny maskinpark. Tillsammans kommer bolagen att expandera inom geoenergin.

- Geoenergin i Norden växer kraftigt och det är viktigt att hela tiden vara i framkant och utveckla branschen, vara lyhörd för kundernas behov och följa marknadens utveckling. Genom förvärvet stärker vi Rototecs position i Sverige och har en stark grund för fortsatt utveckling. Vi kommer att göra fler liknande förvärv, vi ser det som en naturligt steg i att konsolidera marknaden, säger Rototecs VD Mikko Ojanne.

Upplands Borrteknik AB ingår efter förvärvet i Rototec koncernen med verksamhet i Finland, Norge och Sverige. Företagets ägare Mikko Wedín går in som aktieägare i Rototec och anställda kommer framöver arbeta inom Rototecs organisation.

- Vi har haft en bra tillväxt lik Rototec i mindre skala, för vår del var det ganska naturligt att tillhöra Rototec med tanke på deras kraftiga tillväxt och det passar oss. Vi kommer tillsammans att växa inom geoenergin, säger Upplands Borrteknik AB:s VD Mikko Wedín.

Behovet att förnya energilösningarna i stora fastigheter såsom skolor, sjukhus och köpcentra växer hela tiden och affären som nu gjorts stärker Rototec möjligheter att möta den ökande efterfrågan.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se