Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Rototec Group har förvärvats av Formica Capital

Publicerad: 4 Maj 2021
Formica Capital, ett svenskt investeringsbolag, har förvärvat Rototec Group från Intera Partners. Rototec är deras fjärde förvärv inom fältet för hållbar energi.

Under de senaste åren har Rototec, som grundades 2007, växt snabbt och lönsamt tack vare en kombination av entreprenörskap och organisk tillväxt liksom en aktiv strategi för fusioner och förvärv. 

- Vi har kunnat få Rototec att växa sedan 2014 till ett ledande företag inom förnybar energi i Norden. Jag vill tacka Rototecs ledning för deras utmärkta arbete och engagemang i att utveckla företaget dit det är idag. I detta skede är Formica Capital mycket bra ägare att ta Rototec till nästa tillväxtfas, säger Juhana Kallio, partner på Intera.

Rototec är verksamma inom geoenergilösningar för medelstora och stora fastigheter och hanterar Europas största borrutrustningsflotta för geoenergi i Finland, Sverige och Norge. Rototec erbjuder alla tjänster från rådgivning och utformning av geoenergisystem till deras implementering. Rototec har hittills borrat totalt 58 000 geoenergibrunnar med en beräknad besparing på 275 000 ton koldioxid, vilket motsvarar ett års utsläpp från hela Åland i Finland eller Varberg i Sverige eller Porsgrunn i Norge.

- I Rototec ser vi ett företag som har lyckats kombinera djup kompetens inom sektorn, operativ effektivitet och ledarskap för att bli den ledande leverantören i en mycket viktig bransch och vi ser stor potential för en fortsatt tillväxt. Vi hoppas kunna bidra till Rototecs fortsatta resa med vår erfarenhet och kompetens att växa såväl geografiskt som genom fusioner och förvärv och genom att utveckla nya affärsmodeller. Dessutom vill vi hjälpa geoenergi att kunna uppnå sin fulla potential som en klimaträddare inom och utanför Norden, säger Teresa Enander, operativ chef på Formica Capital.

År 2020 hade Rototec intäkter på 51 miljoner euro och cirka 100 anställda. Marknadsutsikterna för geoenergi ser mycket lovande ut med ökade klimatmål. Rototecs ambition är att ytterligare konsolidera den nordiska marknaden, fortsätta att utveckla nya affärsmodeller och att expandera utanför Norden.

- Med Formica får vi en långsiktig partner vars erfarenhet av att bygga starka företag och expertis inom energisektorn kommer att vara en stor tillgång för oss. Deras starka tro på hållbara energisystem i kombination med deras fokus på påverkan och ansvar är helt i linje med våra värderingar och vår syn på framtiden. Vi ser stor potential i samarbetet för att fortsätta utveckla ett starkt Rototec in i framtiden, säger Alexej von Bagh, vd, Rototec Group.

 

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se