Kyla VärmeTill Kyla & Värme

RM Kyltekniks samarbete med Peder Skrivares skola

Publicerad: 1 Okt 2020
I 8 år har RM Kylteknik haft ett tätt samarbete med Peder Skrivares skola i Varberg. Där hjälper de till att utbilda skolans elever som går VVS- och fastighetsprogrammet samt tar emot eleverna för praktik.

VVS- och fastighetsprogrammet är en yrkesförberedande utbildning och inför andra året får eleverna göra ett inriktningsval där kyl- och värmepumpsteknik är en av tre valmöjligheter. Innan valet ska de ha testat på lite från varje inriktning för att hitta den som passar en själv bäst. RM Kylteknik bidrar bland annat med material samt har varit med och lett utbildningar i de praktiska delarna inom kyl- och värmepumpsteknik.

Det behövs mycket fler folk till kylbranschen och det här ett sätt för oss att hjälpa till att lösa det problemet, säger Jimmy Claesson, en av ägarna på RM Kylteknik som också har varit med och lett utbildningar.

RM Kylteknik tar alltid in ett flertal praktikanter från utbildningen och har även anställt flera efter avslutad utbildning.

 - Det blir en hel del som har sin praktik hos oss och vi vill självklart finnas som stöd till de eleverna för att de ska utvecklas så mycket som möjligt hos. Extra viktigt har det varit under våren då eleverna inte har haft utbildningar i skolan som vanligt på grund av coronaviruset, fortsätter Jimmy.

Utan hjälp från företag hade inte den här utbildningen inte blivit lika bra. Vi är väldigt tacksamma över RM Kyltekniks hjälp och att de alltid tar emot praktikanter. De är duktiga på att ta hand om eleverna som brukar vara väldigt nöjda efter praktik hos RM Kylteknik. Praktiken har en stor betydelse då de under till exempel sista året är ute på praktik halva tiden, säger Mattias Gellerstedt, yrkeslärare på VVS- och fastighetsprogrammet.

Foto: Tesab

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se