Qvantum utser Philip Ord till vd för brittiska verksamheten

Publicerad: 12 Mar 2024
Philip Ord, som beskrivs ha en lång erfarenhet från verksamheter inom både värme och kyla, har utsetts till vd för svenska värmepumpstillverkaren Qvantums brittiska verksamhet.

Philip Ord uppges ha lång erfarenhet från försäljning av värmesystem på Mitsubishi Electric, hans uppgift nu blir att göra Qvantum till en trygg partner både för nybyggen och nyinstallationer i befintliga fastigheter över hela Storbritannien.

- Qvantum levererar innovativa värmepumpsystem som är något helt annat än de lösningar vi känner till idag. Jag är säker på att Philip kommer att hjälpa oss att uppnå vår vision om att skapa fossilfri uppvärmning för de många människorna, säger Jesper Jarnhäll, Global marknadschef på Qvantum.

Qvantum säljer inte enbart traditionella värmepumpar utan gör värmepumparna till en del av ett större system. Företagets amibiton beskrivs vara att en värmepump från Qvantums nya modulära plattform framöver även kommer att kunna bidra med att balansera det lokala elnätet.

- Att få vara en del av ett så framåttänkande företag som Qvantum gör mig otroligt entusiastisk, säger Philip Ord. Att använda värmepumpar som termiska batterier som Qvantum gör – både individuellt och i grupp – är för mig helt revolutionerande. Vem vill inte vara med på en sådan resa?

På bild: Philip Ord, CEO Qvantum UK
Foto: Qvantum

Annons
Annons
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
21 Apr, 2024
11th Asian Conference on Refrigeration and Air Conditioning
Jeju, Sydkorea
23 Apr, 2024
Nordbygg 2024
Stockholm, Sverige
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Knapp april
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se