Peter Neuberg ny koncernchef och vd för Coromatic

Publicerad: 8 Sep 2022
Coromatic har anställt Peter Neuberg som ny koncernchef och som vd för den svenska verksamheten. Peter, som närmast kommer från en roll som vd på SEHED Byggmästargruppen, har mer än 20 års erfarenhet från byggbranschen med ledande roller inom Skanskakoncernen samt som vd för JM Entreprenad.

- Peters erfarenheter matchar våra behov perfekt med den position vi har just nu där marknaden är glödhet inom våra lösningar för reservkraft och datacenter. Vi behöver nu växa den interna kostymen för att klara efterfrågan, och samtidigt jobba väldigt nära våra kunder och marknaden för fortsatt tillväxt. Här har Peter det ledarskap som krävs för att ta oss vidare på den resan, kommenterar Anette Blücher tf. vd för Coromatic och vd för E.ON Infrastruktur.

Coromatic som fokuserar på att designa, bygga och drifta verksamhetskritisk infrastruktur som datacenter och reservkraftslösningar, finns idag i Sverige, Norge och Danmark. Ambitionen framåt är att ta bolaget vidare till fler marknader, ett uppdrag som kommer att ligga på den nye vd: n.

- Jag är förstås väldigt hedrad över att få ta mig an det här uppdraget. Coromatic är i en otroligt spännande bransch med ett erbjudande som är centralt för den snabba digitaliseringen av samhället. Jag ser också att det finns stora synergier avseende utvecklingen inom byggbranschen vad gäller samverkan, arbetsmetoder och inkludering av medarbetare. Det är bland annat erfarenheter kring detta som jag tar med mig i min nya roll, kommenterar Peter Neuberg.

Peter Neuberg tillträder som vd för Coromatic den 1 oktober.

Annons
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
17 Nov, 2022
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Stockholm, Sverige
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Ny annons Mitsubishi
  • Ahlsell
  • Dahl knapp 2022-09
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se