Pegroco förvärvar Geogruppen

Publicerad: 7 Feb 2023
Pegroco Invest har förvärvat en majoritetspost i Geogruppen i Göteborg AB, en västsvensk aktör inom geoteknik, brunns- och energiborrning samt kärnborrning. Genom förvärvet etablerar Pegroco grunden för ett nytt navbolag inom geoteknik.

Geogruppen i Göteborg AB grundades 2006 och omsätter ca 50 Mkr på årsbasis och beskrivs ha en god lönsamhet. Bolaget har 27 medarbetare och tillhandahåller tjänster inom fem huvudsakliga affärsområden: geoteknik, kärnborrning, energi och vatten, entreprenad samt miljöteknik. Bolaget har huvudkontoret i Göteborg men erbjuder sina tjänster över hela Norden. En stor del av verksamheten är koncentrerad till Västra Götaland, fördelat över ett stort antal kunder.

 - Vi är mycket glada att Pegroco blir delägare i bolaget, det ger oss möjligheten att accelerera vår tillväxtresa ytterligare. De har god förståelse för branschen, inte minst genom sin resa med Nordisk Bergteknik, och blir ett värdefullt tillskott till vår styrelse. Vi ser fram emot att tillsammans ta vår verksamhet till nästa steg, säger Geogruppens grundare, Mikael Lilja.

 - Genom förvärvet av Geogruppen etablerar vi ett nytt navbolag inom koncernen. Marknaden för geotekniska undersökningar har haft god tillväxt de senaste åren, bland annat till följd av alla infrastruktursatsningar. Geoteknik fyller dessutom en viktig funktion i den värdekedja man är verksam inom, såväl som en bidragande kraft i samhällets gröna omställning. Vi ser många intressanta möjligheter för konsolidering och att utveckla verksamheten framåt, säger Victor Örn, VD Pegroco Invest AB.

Genom förvärvet blir Pegroco Invest AB majoritetsägare med 65,7% av aktierna i Geogruppen Holding AB som i sin tur äger 100% av Geogruppen i Göteborg AB. Grundaren och majoriteten av ursprungliga delägare kvarstår som betydande delägare i bolaget.

Geogruppen Holding AB kommer att ingå i Pegrocokoncernen med tillträde per den 3 februari 2023. Transaktionen bedöms förstärka både koncernens omsättning och lönsamhet, totalt och per aktie. I samband med förvärvet erhåller säljarna 511 494 nyemitterade stamaktier i Pegroco Invest AB till kursen 17:40 kr.

Annons
5 Apr, 2023
HFO 2023
Shanghai, Kina
7 Apr, 2023
CR Expo
Shanghai, Kina
27 Apr, 2023
IIR: Ammonia and CO2 Refrigeration Technologies
Ohrid, Makedonien
11 Maj, 2023
ISH China & CIHE
Peking, Kina
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS
  • Dahl knapp 2022-09
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se