Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Panasonics nanoe X-teknik är nu tillgänglig för ännu fler enheter

Publicerad: 7 Sep 2020
Panasonic Heating & Cooling Solutions lanserar nu nanoe X-tekniken för fler inomhusenheter - både för bostäder och kommersiella byggnader.

Nanoe X-tekniken beskrivs ta de naturliga rengöringsegenskaperna hos hydroxylradikaler till inomhusmiljön vilka hämmar flertalet allergener, bakterier och virus med upp till 99,9%. Tekniken finns tidigare som standard i Panasonics utbud av värmepumpar för bostäder, i HZ-serien och Golvmodellerna. Panasonic utökar nu tillgängligheten för nanoe X i det kommersiella erbjudandet av PACi och VRF, inklusive i kassetten 90:90, nya kanalenheter och golvkonsolenheter under de kommande månaderna.

- I dagens hälso-medvetna värld bryr vi oss om att träna, vad vi äter och naturligtvis om vad vi vidrör och andas in. På Panasonic är vi engagerade i att ständigt förbättra våra lösningar och nanotekniken har utvecklats sedan lanseringen 2003. Det är spännande att se Panasonics nanoe X-teknik användas i ett brett spektrum av tillämpningar för rengöring av luft och ytor, som tåg, hissar, bilar, hushållsapparater, för personlig skönhet och luftkonditionering, vilket innebär att fördelarna med god utomhusluft märks av även inomhus, säger Frida Rosenlind, kommunikationschef på Panasonic.

Hydroxylradikaler hämmar tillväxten av föroreningar som flertalet allergener, bakterier, virus, mögel, odör och vissa farliga ämnen, genom att bryta ner dem och hämma de obehagliga effekterna. Panasonics nanoe X-teknik uppges ta detta ett steg längre och säger sig ha skapat
en idealisk inomhusmiljö för hydroxylradikalerna genom att kapsla in dem i vatten. På detta sätt ska nanoe X-tekniken öka deras effektivitet avsevärt och öka hydroxylradikalernas livslängd från mindre än en sekund i naturen, till över 10 minuter inomhus. En annan fördel enligt Panasonic är att hydroxylradikaler som är inneslutna i vatten, kan nå alla hörn i ett utrymme, dess ytor och kan spridas över stora områden. Även tätt vävda tyger ska kunna nås, vilket innebär att gardiner, persienner, mattor och möbler får nytta av denna teknik genom att hämma farliga ämnen - även på hårda ytor och i luften som vi andas in.

Nanoe X-teknikens effektivitet uppges ha verifierats oberoende och testats av internationella tredjepartslaboratorier i Tyskland, Danmark, Malaysia och Japan. Nanoegeneratorn uppges vara underhållsfri eftersom den inte kräver några filter och är tillverkad med hög hållfasthet och långvarigt titan, en teknik som har använts i många år. Den första nanoe-enheten utvecklades av Panasonic 2003. Efter många års FoU-investeringar uppges tekniken ha förbättrats och har med lanseringen av nanoe X upp till 10- och 20 gånger högre prestanda.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se