Panasonics Akademi – en lyckad satsning

Publicerad: 17 Aug 2016
För ett år sedan öppnade Panasonic Heating & Cooling en Akademi. Med ett år passerat kan konstaterar Panasonic att satsningen är en framgång med ett hundratal besökare på ett år. Sedan en tid tillbaka har Panasonic byggt upp ett liknande center i Danmark och planerar nu ytterligare ett center i Norge.

Värme- och kyllösningar för kommersiella fastigheter, luft-vattenlösningar för villa- och fritidshus och så de senaste molnbaserade tjänsterna på marknaden. Det gäller att hålla sig a jour. Ett besök på Panasonic-Akademin (Pro Academy), som är Panasonics utbildningscenter för värme- och kyllösningar, ger installatörer, återförsäljare, konsulter och arkitekter en god inblick i de senaste och viktigaste produkterna som företaget kan visa upp. Utbildningscentret är dock lika mycket ett träningscenter, där Panasonics partners kan förfina sina kunskaper och utveckla sin expertroll.

– Intresset har varit över förväntan och Akademin har redan besökts av ett hundratal personer. Det kommer hit kunder, distributörer och andra samarbetspartner som vill ha utbildning och få reda på detaljer och möjligheter med Panasonics produkter samt det allra senaste som vi kan erbjuda Att designa ett projekt är en viktig del av min vardag. Vi finns tillgängliga för våra partners i arbetet att hitta den mest energieffektiva lösningen, säger Anders Ax, Area Manager Sverige inom värme-och kyllösningar på Panasonic.

Anders Lindh, är försäljnings-, marknads och utbildningsansvarig på Tesab AB och planerar att skicka mellan 15 till 20 personer till Pro Academy under hösten.

– Vi har Panasonic som en del av vår produktportfölj. Kompetensutbildning är mycket viktigt för oss och våra tekniker. Det här är därför en mycket viktig möjlighet för oss att lära oss mer och få den senaste kompetensen på området. I början på april, då mässan Nordbygg pågick hade vi ett bra event hos Panasonic där vi fick se de nya CO2-produkterna. Nu vill vi att våra tekniker ska få lära sig ännu mer, säger Anders Lindh.

De positiva erfarenheterna från de båda centren i Sverige och Danmark gör att Panasonic redan i år ser över möjligheten att öppna ett utbildningscenter även i Norge.

– Jobbar man med våra produkter behöver man en kontinuerlig uppdatering om det senaste. I Stockholm får vi besök av våra partners och kunder varje vecka så nu ser vi fram emot att dra nytta av våra erfarenheter här lokalt och erbjuda kunder och partners även på våra andra nordiska marknader, säger Anders Ax.

(På bilden Anders Ax)

Annons
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se