Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Panasonic utökar VRF-sortimentet med den nya R32 mini VRF ECOi LZ-serien

Publicerad: 2 Jul 2021
Nu utökar Panasonic Heating and Cooling Solutions sitt utbud av VRF-produkter med lanseringen av den nya serien, R32 mini VRF ECOi LZ.

Sortimentet innehåller fem kompakta utomhusenheter (12 – 28 kW) och ett brett urval av tak- och väggmonterade enheter. Det inkluderar också anpassningsbara kanalanslutenenhet för vertikala eller horisontella installationer, med kapaciteter från 1,5 kW till 16 kW. Några modeller av inomhusenheter finns idag med inbyggd nanoe X-teknik från start.

Nanoe X-tekniken använder sig av hydroxylradikaler inomhus så att hårda ytor, mjuka möbler och inomhusmiljön blir renare med naturens egna rengöringsmedel. Nanoe X kan nyttjas vare sig enheten producerar värme, kyla eller står i fläktläge, vilket förbättrar skyddet 24 timmar om dygnet.
 
Serien kommer med köldmedium R32 som beskrivs effektivt förmedla energi och resulterar i förbättrade SEER/SCOP värden samtidigt som det minskar miljöpåverkan. Det utökade driftområdet möjliggör en effektiv värmedrift även vid en utomhustemperatur på minus 20 grader och kyldrift vid en utomhustemperatur på upp till 52 grader. Den nya line-up:en har ett utökat kapacitetsförhållande upp till 150 procent.
 
För att möjliggöra installation av R32-enheter i små rum tillhandahåller Panasonic anpassade åtgärder genom att använda R32-läckagedetektorer med funktion forcerat luftflöde. De nya anpassningsbara kanalanslutna inomhusenheterna levereras med inbyggda läckagedetektorer, medan andra enhetstyperna vid behov kan vara utrustade med en extern läckagedetektor.
 
R32 mini VRF utomhusenheterna uppges ha en kompakt design och beskrivs vara perfekta för installation i projekt där installationsutrymmet är en bristvara. De har dessutom en mycket hög prestanda, vilket gör det till en platsbesparande systemlösning. 
 
Panasonic passar även på att lansera en ny serie användarvänliga kontrollenheter, CZ-RTC6. 
De nya R32 mini VRF inomhusenheterna kan styras med den tidigare trådbundna standardkontrollen eller med den nya CZ-RTC6BL via Bluetooth med H&C Control App. Det nya CONEX-systemet uppges ge en mängd fördelar och användarvänliga funktioner vid driftsättning såsom underhåll med åtkomst via smartphone eller surfplatta. 
 
R32 mini VRF-serien behåller sitt Panasonic-DNA och har fortfarande fuktsensor i inomhusenheten för en högre verkningsgrad och komfort för slutanvändaren. De uppges även ha en tyst drift med bibehållande hög kapacitet och har självklart Panasonics egna inverterkompressor.
 
Serien innehåller: 
• Fem nya utomhusenheter, inklusive unika 8 och 10 hk utomhusenheter
• Några av de nya inomhusenheterna har inbyggd nanoe X-teknik som standard
• Platsbesparande utomhusenheter med kompakt design
• Köldmedium (R32) med lägre GWP
• Kompatibel med Panasonics nya styrsystem CONEX

 

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se