Panasonic öppnar sitt nya utbildningscenter

Publicerad: 7 Sep 2023
Torsdag den 7:e september kunde Sofia Törnlöf, Sverigechef för Panasonic Heating & Cooling Solutions, klippa bandet till Panasonics nya utbildningscenter för kyl- och värmepumpslösningar. Här kommer bland annat installatörer, servicetekniker och konsulter framöver att få chansen att bekanta sig närmare med företagets produkter och lära sig mer om tekniken i dem.

Den 7 september var det dags för Panasonic att officiellt inviga det splitter nya utbildningscentret som byggts upp på den 8:e våningen i huset på Sundbybergsvägen i Solna. Bandet klipptes av Sofia Törnlöf och därefter kunde inbjudna gäster, i form av installatörer , konsulter och andra samarbetspartner, ta en närmare titt på lokalerna.

I utbildningscentret finns hela Panasonics sortiment inom värme och kyla för den svenska marknaden representerat och uppkopplat. Tanken är att kunna erbjuda både teoretisk och praktisk utbildning på aggregaten för att på så sätt stötta företagets partners och ge dem de nödvändiga verktygen för att fortsätta växa, inte minst att höja kunskapen och medvetenheten om hanteringen av naturliga köldmedier. För utbildningsändamål kan t ex fel simuleras som eleverna sedan får försöka lösa. Bland aggregaten hittas flera som använder naturliga köldmedier. Panasonic har ju haft CO2 med sedan en tid tillbaka men propan finns även med i sortimentet numer. Det senaste tillskottet är Panasonics Aquarea L-serie med just propan men fler produkter är på gång.

Inom kort ska utbildningsverksamheten rulla i gång i skarpt läge med en dedikerad utbildare på plats som kommer ta hand om alla elever. Till en början är målet att kunna hålla tre utbildningar här per vecka, över en för- och eftermiddag respektive.

- Vi kommer även fortsätta stötta och utbilda våra partners lokalt, för vi vet att det kan vara svårt att få hit alla, säger Tomas Mellbom, produktchef kommersiella system på Panasonic Heating & Cooling Solutions Sverige.

Att kunna erbjuda utbildning, inte minst när det kommer till de naturliga köldmedierna, är viktigt och ger en fördel på marknaden.

- Genom utbildningen känner de sig tryggare och bekvämare med systemen. Att kunna klämma, känna och få arbeta praktiskt med systemen under utbildningen tillför ytterligare en dimension. Det är något som kunderna efterfrågar och uppskattar, säger Sofia Törnlöf.

På bilden: Tomas Mellbom och Sofia Törnlöf

Annons
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
28 Maj, 2024
ARBS 2024
Syndey, Australien
29 Maj, 2024
14th IIR Conference on Phase-Change Materials and Slurries for Refrigeration and Air Conditioning
Paris, Frankrike
10 Jun, 2024
ATMOsphere America Summit 2024
Washington DC, USA
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • Kylma
  • Ahlsell
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se