Panasonic lanserar värmepump för trånga utrymmen

Publicerad: 3 Jul 2020
Panasonics lanserar nya J Generation Monoblock med köldmedium R32 till Aquarea luft/vatten-värmepumpserien. Värmepumpen, som är anpassad för nybyggnationer och lågenergihus, kommer i en kompakt design och uppges lämpa sig särskilt bra för trånga utrymmen.

Panasonics nya J Generation Monoblock beskrivs som ett avancerat utomhussystem som erbjuder bostadsprojekt allt från varmvatten, till värme och kyla för golv och element. Med en kapacitet på 5–9 kilowatt erbjuder J Generation Monoblock, eenligt Panasonic, lägre driftkostnad än liknande lösningar. Enheten kan värma upp vatten till hela 60 grader – även vid en utomhustemperatur på minus 10 grader. Modellen kan också leverera högre kapacitet (+25%) och bättre nedkylningsförmåga (+30%) än tidigare generationer.

Tack vare värmepumpens smarta design och sin inbyggda hydrobox så tar Aquarea J Generation Monoblock inte upp speciellt mycket plats, vilket sägs göra den till en perfekt lösning för nybyggnationer och renoveringsprojekt. För att spara ytterligare utrymme kan Aquarea Monoblock kombineras med en Combo-tank som inkluderar en lagringstank med varmvatten.

Med sin avancerade luft-till-vatten-teknik garanterar Aquarea-serien en extremt effektiv, grönare lösning, även i temperaturer så låga som minus 20 grader. Förutom att tillföra värme och varmt vatten, ger Aquarea behaglig kylning även under de varma sommarmånaderna.

Kontrollera fjärrvärme och kylning på distans

Systemet är också kompatibelt med Aquarea Smart Cloud, vilket möjliggör fjärrstyrning av alla värme- och kylfunktioner. Det inkluderar en omfattande övervakning av energiförbrukningen, något som sänker kostnaderna och bidrar till en miljövänligare användning.

Dessutom kan modellen anslutas till Aquarea Service Cloud så att installatörer kan få åtkomst till kundernas värme- och kylsystem på distans. Det ökar kundnöjdheten och minskar responstiderna.

Annons
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • Kylma
  • AQS Produkter

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se