Panasonic lanserar nytt multi-system med R32

Publicerad: 7 Aug 2017
Panasonics nya, Free Multi-system med köldmediet R32 beskrivs vara en ny effektiv lösning som kan hantera upp till fem inomhusenheter samtidigt och ska vara flexibel för både användare och installatörer.

Det nya sortimentet av Free Multi-system använder R32 som köldmedium, vilket har ett GWP-värde på 550 att jämföras med GWP-värdet för R410A 1980. Utöver att använda ett köldmedium med ett lägre GWP-värde så har även mängden köldmedium minskats med cirka 30 procent vilket leder till lägre kostnader för slutkundsledet. 

I kylningsläge uppnår enheterna ett effektivitetsvärde på A+++ och i uppvärmningsläge uppnår enheterna ett effektivitetsvärde på A++. Installationen sägs vara enkel tack vare att Free Multi-serien är kompatibel med de flesta befintliga rörledningar som använder köldmedium som R22 och R410A vilket minskar både tid och kostnader.

Sortimentet som erbjuds är flexibelt och klarar inomhusenheter upp till 10 kW. Free Multi-systemets utomhusenhet kan anslutas till fem inomhusenheter, som till exempel den väggmonterade TZ-serien, takmonterade kassetter och kanalbatterier. För att få exakt kontroll på temperaturen kan varje enhet kontrolleras separat. Det innebär också att man kan göra energibesparingar då enheter kan stängas av när de inte används. Användaren kan kontrollera systemet med sin telefon, så att de kan slå på och stänga av enheten eller ändra temperaturen när och var som helst. Enheterna kan också styras via internet via automatiseringsplattformar som Modbus, KNX och BACnet eller integreras med VRF centraliserade kontroller. 

Det nya sortimentet av Free Multi-system med R32 kommer att lanseras under hösten 2017.

Annons
16 Aug, 2022
ARBS
Melbourne, Australien
21 Sep, 2022
Refrigeration & HVAC Indonesia
Jakarta, Indonesien
3 Okt, 2022
Interclima
Paris, Frankrike
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi Ny annons
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se