Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Panasonic lanserar en kraftfullare version av Heatcharge

Publicerad: 8 Feb 2016
Panasonic lanserar en ny, kraftfull version av Heatcharge. Den nya luft/luftvärmepumpen nyttjar köldmediet R32, har ett uppgivet SCOP-värde på 6,20 och är energimärkt med A+++.

Panasonic presenterar i början av mars en vidareutvecklad Heatcharge luft/luftvärmepump med betydligt högre värmekapacitet, snabbare uppvärmning och bättre komfort. Med Heatcharge-tekniken lagrar pumpen värmen från kompressorn, återanvänder den under avfrostning och fortsätter att värma rummet. Detta skiljer Heatcharge från konventionella pumpar där användaren känner av ett kallt drag vid avfrostning med påföljd att temperaturen i huset sjunker och pumpen återigen måste arbeta för att få upp önskad temperatur. Heatcharge beskrivs som en av Nordens energieffektivaste lösningar med ett SCOP-värde på 6,20.

- Den nya modellen är en vidareutveckling av succén med Heatcharge VE9NKE, som fram tills nu varit den energieffektivaste i Norden. Den nya VZ9SKE och storebrodern VZ12SKE slår nu alla rekord och har en enorm muskelkraft som kan bidra med snabb och stabil värme till frusna svenskars hem och fritidshus när kylan tränger sig på, säger Sofia Törnlöf, nordisk produktchef för Panasonic Heating & Cooling.

Heatcharge sägs också vara en av de kraftfullaste på värmepumpsmarknaden för enfamiljshus med en värmekapacitet på 7,20 kW.  

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • knapp
  • Kylma
  • Ny annons

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se