Panasonic introducerar ny generation av Aquarea luft/vattenvärmepumpar

Publicerad: 21 Nov 2023
Panasonic Heating & Cooling Solutions introducerar nu sin senaste generation av Aquarea luft/vattenvärmepumpar med den nya M-serien. Tack vare sitt nya, modulära koncept beskrivs M-serien möjliggöra fler applikationsval med olika inomhusenheter, tillgängliga i All-in-One och Bi-Bloc, samt alternativ med fullständig styrenhet eller endast fjärrkontroll för grundläggande funktionalitet.

Det nya avancerade systemet ska enligt Panasonic, använda det naturliga köldmediet R290 för en mer hållbar lösning och inkluderar Panasonics första T-CAP R290 utomhusenhet som har en ny injektionskompressor. M-serien har också en hydraulisk anslutning mellan inomhus- och utomhusenheterna för enkel och okomplicerad installation.

Husägare kan välja förbättrad funktionalitet genom att integrera mer avancerade styrenheter eller också välja mellan ett Bi-bloc- eller All-in-One-system. M-serien uppges leverar en hög prestanda även under kyliga utomhusförhållanden, med en maximal vattenutloppstemperatur på 75°C vid -10°C utomhustemperatur och möjlighet att leverera 55°C varmvatten vid -25°C utomhustemperatur. T-CAP utomhusenheter uppges bibehålla värmekapaciteten ner till utomhustemperaturer på -20°C och kan arbeta ner till -28°C. Detta gör den enlig Panasonic idealisk för eftermonteringsprojekt och renoveringar som kräver höga vattentemperaturer för radiatorer. 

M-serien uppges vidare ha en förbättrad design med en vibrationsdämpande struktur, omarbetat chassi och optimerad fläkthastighet för att minska bullernivåerna och säkerställa en bekväm och lugn miljö. Enheterna beskrivs ha ett lågt ErP-ljudvärde som dessutom kan sänkas ännu mer i "supertyst läge" vilket ska minimera störningar i alla miljöer.

T-CAP utomhusenheterna finns nu i en antracitgrå design som ska kunna smälta in sömlöst i olika miljöer samt har ett litet fotavtryck på 598 x 600 mm. Med en låg höjd ska även den kunna installeras med en ventilationsenhet ovanpå. Systemen har vidare möjlighet till smart styrning och övervakning av energiförbrukning. Aquarea Service Cloud är tillgängligt för installatörer och underhållsföretag, vilket möjliggör fjärrövervakning i realtid av en mängd installationer för ökad kundnöjdhet. För slutanvändare finns Panasonic Comfort Cloud App tillgänglig för energihantering med fjärrstyrning av hela utbudet av värme- och varmvattenfunktioner.

Annons
15 Feb, 2024
Acrex India
New Delhi, Indien
26 Feb, 2024
HVAC R Saudi
Riyadh, Saudiarabien
27 Feb, 2024
Warsaw HVAC Expo
Warsawa, Polen
12 Mar, 2024
MCE Mostra Convegno
Milano, Italien
Visa fler händelser
Din ort
AQS
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • Dahl knapp 2022-09
  • Kylma

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se