Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Ombyggnation av Cirkus på Djurgården

Publicerad: 4 Jun 2019
Labkyl har fått i uppdrag att framtidssäkra kylan i anrika Cirkus på Kungliga Djurgården.

Kulturhistoriskt är det ett roligt uppdrag men också spännande - med gamla byggnader vet man aldrig om ritningarna stämmer med verkligheten. Projekteringen genomfördes i februari, produktionen startade i slutet av maj och uppdraget beräknas vara klart i augusti.

Cirkus på Kungliga Djurgården invigdes redan 1892. Syftet var att inhysa den tidens stora cirkussällskap. I dag handlar det om konserter, kongresser, TV-inspelningar och framför allt teater. Cirkus har byggts om flertalet gånger. Den sista stora var 1997/1998, då det byggdes nytt scenhus och nya artistloger. Nu renoveras Cirkus igen med fokus på energibesparing och miljötänk.

Labkyl kommer att installera ”grön kyla" i form av miljövänlig och energieffektiv CO2. Det nya kylaggregatet kommer att betjäna ett nytt restaurangkök, barer, kyl- och frysrum, vinkylrum, snabbnedkylningsskåp, kylrännor i barer med mera.

Labkyls uppdragsgivare är Saltsjö Ventilation och VS-installationerna står Carléns Rör för.

- Vi arbetar i den gamla cirkusdelen, det vill säga scen, loger och restaurang. Det innebär att vi kommer arbeta med kylinstallation i tre olika plan i byggnaden. När vi rivit ut köket blir allt nytt sen. Det kommer att bli ett ordentlig lyft för Cirkus, säger Viktor Wilson, projektledare på Labkyl.

Ägare till den anrika teateranläggningen Cirkus på Djurgården är POP House, där Björn Ulvaeus och Conni Jonsson är huvudägare. Bolaget äger sedan tidigare också Abbamuséet och Hotell Hasselbacken som ligger i nära anslutning till Cirkus.

Bildkälla: Tesab

 

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Kylma
  • Ny annons
  • Ahlsell
  • AQS Produkter
  • knapp

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se