Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Oliwer Thimell från Malmö vann Skol-SM

Publicerad: 21 Maj 2015
2015 års skolmästerskap i kyl- och värmepumpsteknik är avgjort. Det blev en jämn tillställning där alla tretton tävlande visade på goda yrkeskunskaper. Oliwer Thimell från Universitetsholmens Gymnasium i Malmö var den som till slut fick kliva överst på prispallen.

Finalen omfattade, som alltid, både teoriprov och praktiska prov. I år var det rörbockning, hårdlödning och en el-kopplingsövning med pressostat som stod på programmet.
- Å branschens vägnar vill jag gratulera alla tävlande till ett intressant yrkesval, och givetvis ett stort grattis till Oliwer, säger Henrik Brengesjö, utbildningsansvarig hos Svenska Kyl & Värmepumpföreningen.

På silver- respektive bronsplats kom Marcus Dahlberg och Simon Udd, bägge från Polhemsskolan i Gävle.

Tävlingen Skol-SM i kyl- och värmepumpsteknik arrangeras av branschorganisationen Svenska Kyl & Värmepumpföreningen (SKVP) och hålls i maj varje år. Det är sistaårseleverna på gymnasiets VVS- och fastighetsprogram som tävlar, varav de flesta går inriktningen kyl- och värmepumpsteknik .

Tävlingsorten ambulerar mellan de gymnasieskolor som medverkar. I år hade turen kommit till Nils Ericsonsgymnasiet i Trollhättan. Värd var kylläraren Martin Samuelsson. Huvuddomare var Mikael Dagberg och som domarkollega hade han Gunnar Sellin.
 

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • AQS Produkter
  • Kylma
  • knapp
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se