Kyla VärmeTill Kyla & Värme

OKQ8 öppnar fler hållbara stationer

Publicerad: 28 Jan 2016
OKQ8 fortsätter att etablera hållbara servicestationer runt om i landet, som ett led i bolagets hållbarhetsarbete. Idag invigs fullservicestationen OKQ8 i Lockarp, Malmö som blir landets sjunde hållbara station. Stationen är optimerad för minsta möjliga miljöpåverkan med sedumtak, solceller, frikyla och bergvärme.

OKQ8 invigde den 28 januari Skåneregionens tredje hållbara station och landets sjunde station med samma höga miljöprestanda. OKQ8 i Lockarp är en fullservicestation och ligger strategiskt och lättillgängligt placerat då Lockarp är genomfart för resenärer som är på väg in i Sverige från Danmark. Stationen har byggts med maximal användning av hållbara material.

– Vi vill finnas till för människor i rörelse – lång tid framöver. Genom vår nybyggda station optimerar vi inte bara själva stationen utan ger också våra kunder möjligheten att göra hållbara val, vilket såklart känns extra bra. Ambitionen är att stationerna ska drivas med minsta möjliga miljöpåverkan, och att de ska göra av med 50 procent mindre energi än en traditionell station, säger Andréa Haag, Director Sustainability & Communication på OKQ8 Scandinavia.

Vad gäller energikällor förlitar man sig mycket på bergvärme, frikyla och solceller - vilket bidrar till att göra stationen nästintill självförsörjande på el.  

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
AQS Mitsubishi
  • Ny annons
  • knapp
  • Kylma
  • AQS Produkter
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se