Nytt samarbete mellan Johnson Controls Systems & Service och Caverion Sverige inom energilösningar

Publicerad: 28 Feb 2024
Johnson Controls Systems & Service AB och Caverion Sverige har inlett ett samarbete för att driva gemensamma projekt inom området energilösningar. Tillsammans ska de offerera nyckelfärdiga lösningar med alla discipliner inblandade.

- Vi ser en starkt ökande marknad för energieffektivisering inom samhällskritisk infrastruktur. Den drivs av kravställning från EU och internationella åtaganden samt ett generellt ökat hållbarhetstänk. Genom vårt samarbete kan vi ta en ledande position och förena ekonomiska fördelar med långsiktig hållbarhet för samhälle, kunder och oss som företag, säger Krister Poole Jönsson, projektdirektör Caverion Sverige AB.

Fredrik Norrbom, som är Branch Manager för Johnson Controls Systems & Service AB, kommenterar samarbetet:

- I Caverion får vi en First Choice-underleverantör inom energilösningar, industrirör, svets, el, ventilation och VS. Det är en styrka att kunna gå in i större projekt och ha alla specialområden med sig. Avtalet gör att det blir enkelt att jobba tillsammans.

En annan stor fördel blir det för de gemensamma kunder som bolagen redan arbetar med idag.

- En av våra huvuduppgifter är att sköta kylanläggningarna på de fartyg som trafikerar stora delar av världshaven. Våra tekniker är utspridda globalt och verksamheten har behov av ökad servicekapacitet, säger Norrbom.

Ytterligare ett syfte med avtalet är att stärka samarbetet inom just serviceområdet där Caverion genom sin samlade kylkompetens kan samverka med Johnson Controls Systems & Service. Caverions experter kommer att kunna verka internationellt såväl som på plats i Sverige när fartygen ligger i hamn – och dessutom i andra projekt på land med olika energilösningar.

Annons
Annons
16 Apr, 2024
HVAC & Refrigeration Live
London, Storbritannien
21 Apr, 2024
11th Asian Conference on Refrigeration and Air Conditioning
Jeju, Sydkorea
23 Apr, 2024
Nordbygg 2024
Stockholm, Sverige
21 Maj, 2024
Meda Clima
Lagos, Nigeria
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Svalinn_2024 AQS
  • AQS Produkter
  • Knapp april
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se