Kyla VärmeTill Kyla & Värme

Ny vd för Samon från och med 1 juli

Publicerad: 7 Maj 2021
Jonas Sjöström har beslutat sig för att kliva av sitt nuvarande uppdrag som vd för Samon från och med den 1 juli 2021. Han efterträds av Alexander Larsson, som tillträder posten samma datum.

Alexander Larsson har en bakgrund inom ABB, både från Ludvika och Indien, och är för närvarande ansvarig för försäljningen av industrisystem hos Hilti. Alexander har en magisterexamen i industriteknik och en kandidatexamen inom personalledning, HRM, från Linköpings universitet.

Samon är en av de ledande leverantörerna av utrustning för gasdetektering inom industriella, kommersiella och marina kylapplikationer. Huvudkontoret är beläget i Vellinge, utanför Malmö, och har kunder över hela världen. Företaget omsätter cirka 50 MSEK årligen och ägs idag av Alder II AB, Jonas Sjöström samt delar av styrelsen och anställda. Samon grundades 1990 av nuvarande vd Jonas Sjöström och har de senaste åren sett en snabb tillväxt, inte minst till följd av en ökad medvetenhet inom branschen och hos kunder men även det allt striktare regelverk som omgärdar kylmarknaden.

- Samon-teamet har framgångsrikt arbetat tillsammans för att utveckla företaget och nå den position där vi är idag, det känns bra att kunna ta ett kliv tillbaka från vd-rollen och inta en mer strategisk position som styrelsemedlem. Jag kommer stötta Alexander med allt vad jag kan bidra med och aktivt jobba med vårt tillväxtprogram för att hitta andra relevanta företag som är intresserade av att bli en del av vår fortsatta utveckling, säger Jonas Sjöström.

- Jag ser fram emot att ta mig an den här utmaningen och att få jobba tillsammans med teamet i Vellinge och styrelsen för att fortsätta utveckla företaget, säger Alexander Larsson.

På bilden: Alexander Larsson, tillträdande vd för Samon.

Annons
18 Nov, 2021
Svenska Kyl & Värmepumpdagen
Webben, Sverige
26 Apr, 2022
Nordbygg
Stockholm, Sverige
11 Okt, 2022
Chillventa
Nürnberg, Tyskland
26 Feb, 2023
EuroShop 2023
Düsseldorf, Tyskland
Visa fler händelser
Annons
Din ort
Mitsubishi AQS
  • knapp
  • AQS Produkter
  • Ny annons
  • Kylma
  • Ahlsell

Redaktionen

Gustavslundsvägen 135, 6 tr
167 51 Bromma

Tel +46 (0)8 512 54 950
E-post: info@skvp.se